HTML

Dreamdancer's life

Kommentek

  • Grace2: Why? (2021.09.09. 19:37) Nihil
  • lufiárus: Most elképzeltelek kallerként:) a másik verzió nem tetszik:( (2015.09.02. 21:41) Van egy jó és egy rossz hírem
  • JCM: Felköszöntöttelek, nem? Rosszindulatú vagy! (2015.08.04. 01:12) 42
  • JCM: Mindig csak a meló, tök unalmas lettél! Egyébként meg nagyon boldog szülinapot, mazal tov! :D (2015.06.28. 20:18) Nagy, nagyobb, legnagyobb
  • Mikulka2: hm kemény (2015.05.15. 10:48) Emigráns

Címkék

blog (1) buli (2) Élet (1) lélek (3) lúzer (2) meló (1) picsa (2) szex (2) Címkefelhő

Elmebeteg

2013.11.05. 00:11 dreamdancer

Na ezen a Horthy-szoborállításon már ki se akadtam, csak csodálkoztam, de nagyon. Hogy a szélsőjobbnak valóban egy ilyen figura a hőse. Egyszerűen nem értem.

Jó, a zsidótórvények meg Hitler seggének nyalása egy kvázi-nácinál nyilván jó pont, na de a többi?! Egy katonatiszt, aki a saját királyát elárulva, akire elvben felesküdött, beleül a székébe, az mennyire becsületes? A románokkal vonult be Budapestre, érted bazmeg, a románokkal, az országot megszálló ellenséges csapatok segítették hatalomra, erre a kollaboráns avagy áruló a szakkifejezés! Az ő emberei írták alá a trianoni békeszerződést, tudod, azt a bizonyosat, nem Kun Béláék, azok harcoltak a románok meg a franciák ellen, nem haverkodtak velük. És vajon ki a faszom küldte azt a 200 ezer magyar katonát meghalni a Don-kanyarba, talán a komcsik meg a zsidók? És pontosan miért harcoltak ott, Etelköz visszafoglalásáért? Horthy volt az, aki a nevét adta az ország német megszállásához, nem volt annyi gerince, hogy lemondjon, eljátszotta a kesztyűbábot, kollaboráns 2. Aztán "megszervezte" minden idők legbénább kiugrási kísérletét, amire kábé a saját tisztikara szart a legjobban. És miután egy romhalmaz és egy elvesztett háború maradt utána, békében leélte kényelmes nyugdíjaséveit.

Ez az ember kábé egy féreg volt, egy szánalmas, ostoba bohóc, egy lúzer, egy elvtelen gazember, akinek a nevét hallva egy normális nemzeti konzervatívnak vagy radikálisnak köpnie kellene. És ennek a "hősnek" állítottak szobrot. Sosem fogom megérteni a nácik kifacsarodott, elmebeteg logikáját.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dreamdancers.blog.hu/api/trackback/id/tr225997015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása