HTML

Dreamdancer's life

Kommentek

  • Grace2: Why? (2021.09.09. 19:37) Nihil
  • lufiárus: Most elképzeltelek kallerként:) a másik verzió nem tetszik:( (2015.09.02. 21:41) Van egy jó és egy rossz hírem
  • JCM: Felköszöntöttelek, nem? Rosszindulatú vagy! (2015.08.04. 01:12) 42
  • JCM: Mindig csak a meló, tök unalmas lettél! Egyébként meg nagyon boldog szülinapot, mazal tov! :D (2015.06.28. 20:18) Nagy, nagyobb, legnagyobb
  • Mikulka2: hm kemény (2015.05.15. 10:48) Emigráns

Címkék

blog (1) buli (2) Élet (1) lélek (3) lúzer (2) meló (1) picsa (2) szex (2) Címkefelhő

Adó

2016.01.20. 00:16 dreamdancer

Az elmúlt hónapot végigszívtuk a Nagy Lakás-ÁFA-csökkentés meg a CSOK miatt. Kellett a francnak, a Gyár eddig is dübörgött, a profitrátánk láttán az Apple-menedzsment is is szégyenkezve sunnyogna vissza Cupertinóba, átgondolni, hogy is kell pénzt termelni. Most viszont lehet kínlódni a végtelenül hülye, ámde agresszív júzerekkel.

Az első hullámban jöttek az antiimperialista komcsik, hogy miért nem csökken azonnal ötödével az új lakás ára, ha csökkent az adó, ez nyerészkedés, lenyúlás stb. Na, akkor most gondolj bele, amikor te arulod a kecódat, mennyit kérsz érte? Hát amennyit tudsz, amennyiről azt hiszed, kifizeti valaki. Szarsz rá, hogy csökkent vagy nőtt az SZJA. Nos, képzeld, fura, de a cégek is pont így gondolkodnak! Annyiért adjuk, amennyiért megveszed, ha pedig a CSOK miatt még nő is a kereslet, hát még emeljük is az árat. Bizony, a gazdaság így működik, ha pedig izomból változtatnál ezen, úgy jársz, mint a kubaiak, észak-koreaiak.

A másik szép téma a tavaly megvett, de idén fizetendő lakások, hogy ki teszi zsebre az adócsökkentés hasznát. És mintha mindenki amnéziás lenne, hahó, az elmúlt években háromszor is változott az ÁFA, a játékszabályok mindig ugyanazok voltak, ne játszuk már a hülyét! Ha bruttó ár volt megadva, a vevő nyugodtan alhatott, bárhogy változott az adó, ő mindig ugyanannyit fizetett. És mivel az utóbbi két alkalommal nőtt az ÁFA, a vállalkozók szívtak, a vevők meg a vállukat rángatták.

Persze lehet nettó árat is megadni, akkor a vevőé minden kockázat adóilag, mindig az aktuális ÁFÁt kell kiköhögnie. De ezt a legtöbben pont azért utálják, minta változó kamatot, mert az emberek kockázatkerülők. És ezért van, hogy most a cégtulajok dörzsölhetik a markukat. És jellemző, hogy az emberek nem törvénnyel, korábbi adóhatározatokkal meg ítéletekkel érvelnek, mert azok ugye nem őket igazolják, hanem kiabálnak, fenyegetőznek, lopást emlegetnek meg csalást, és hogy ez a pénz nekik JÁR, mert a politikusok is erre utaltak. Aha, utaltak. De a törvényből már kihagyták, peddig higgyétek el, egyetlen tetves mondat kellett volna csak, hogy a zsé az embereknél maradjon. De szartak rá, direkt, vagy hanyagságból, halál mindegy.

Szóval pár szerencsés vagy előrelátó egyén kivételével, aki nettóban szerződött, a tavalyi vevők árai sem csökkentek. De vegyük már észre, kár sem érte őket, egyszerűen csak ki kell fizetniük annyit, amiről korábban is úgy gondolták, hogy ki kell fizetniük. A pénzeső most nem rájuk hullt, hiába szeretnék. És persze meg lehet tagadni a fizetést, aztán bukni a lakást foglalóstul, vagy belemenni egy megnyerhetetlen perbe a nagyon optimista, de a tiszteletdíjat azért előre kérő ügyvéddel. Sok sikert, komolyan. Vagy el kell fogadni, hogy a dolgok nem a vágyak, hanem szabályok szerint működnek. És a cégek is csak olyanok, mint az emberek: kimaxolják, amit lehet, és elrakják, amire a törvény azt mondja, hogy az övék.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dreamdancers.blog.hu/api/trackback/id/tr808287284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása