A hétvége legizgalmasabb projektje a pattogatott kukorica (ősmagyar nyelven: popcorn) volt, ami alapból nem nagy ügy, ha az embernek van mikrója. Nekem viszont nincs, kellett a hely a borhűtőnek, ami nyilván százszor fontosabb egy mikrónál, a töltött káposztát lábasban is meg lehet melegíteni, a frigóból kivett cabernet sauvignon-t viszont nem. (Legalábbis kultúrember nem tesz ilyet.)
A pattogatott kukorica azonbao kifogott rajtam (és a borhűtőn is), a lábasos próba tragikus eredményét napokig szagoltam és sikáltam, külön célhardvert meg nem akartam, úgyis tele a lakás minden szarral. De most kipróbáltam a sütőt, 250 fokra előmelegít, papírzacskó bedob, kanna előkészít (hátha meggyullad), 10 perc várakozás, szolid pattogás, aztán a tiszta élvezet.
Végre át tudom érezni Einstein örömét, miután sikeresen kidolgozta a relativitás-elméletet.