HTML

Dreamdancer's life

Kommentek

  • xchocoholicx: Még előkerülhetsz. (2024.05.08. 14:11) Nihil
  • lufiárus: Most elképzeltelek kallerként:) a másik verzió nem tetszik:( (2015.09.02. 21:41) Van egy jó és egy rossz hírem
  • JCM: Felköszöntöttelek, nem? Rosszindulatú vagy! (2015.08.04. 01:12) 42
  • JCM: Mindig csak a meló, tök unalmas lettél! Egyébként meg nagyon boldog szülinapot, mazal tov! :D (2015.06.28. 20:18) Nagy, nagyobb, legnagyobb
  • Mikulka2: hm kemény (2015.05.15. 10:48) Emigráns

Címkék

blog (1) buli (2) Élet (1) lélek (3) lúzer (2) meló (1) picsa (2) szex (2) Címkefelhő

Füst, diktatúra, intolerancia

2011.03.10. 16:37 dreamdancer

Na ez a dohányzáselleni törvény, hogy mindenhonnan kitiltják a cigizést, hát ez gáz. Nem, nem a kocsma miatt mondom, nem vagyok elfogult, az utolsó, amire vágynék egy füstös kocsma, az eladáson sincs sok haszon, csak macera, én se dohányzom (na jó, nagyritkán egy-egy szál) és a pipával is évekkel ezelőtt leálltam. Továbbá elismerem, hogy a nikotin a legaddiktívebb, súlyosan egészségkárosító drogok közé tartozik, külön speckó szar, hogy a környezetben lévőknek is árt - szóval maximálisan elismerem a nemdohányzók jogát, hogy soha ne kelljen füstöt lélegezniük. De ezt, így akkor is gyűlölöm. Merthogy:

1. Kibaszott álszent az egész. A bagós ne fújhassa a füstöt egy másik bagós arcába a kocsmában, de otthon a gyereke képébe, azt szabad.

2. Tiltsák a közintézményekben, a tömegközlekedésben, mindenhol, ami közellátás - de olyan helyeken, amik magántulajdonban vannak, esetleg vállalkozások, gyerekek nem látogatják és teljesen önkéntes a megjelenés vagy a meg nem jelenés, abba ne ugassanak már bele. Nem szereted a bagós taxit? Hívj nemdohányzót - nem probléma. Ha valaki egy levegőtlen helyen akar a füsttől fuldokolva szórakozni, az az ő baja és döntése.

3. Nem bazdmeg, nem alapjog, hogy füstmentes helyen baszhass be, pontosabban hogy MINDENHOL bebaszhass füstmentesen, ahogy nem alapjog a technomentes, a diszkógömbmentes, lapos pultoscsaj-mentes bebaszás sem.

4. Ez a "mi itt fenn tudjuk, mi a jó neked és akkor is azt fogod csinálni, amit mi jónak ítélünk, ha seggbe is kell érte basznunk" típusú paternalizmus a diktatúrák sajátja, undorító egy hozzáállás. A demokráciának a választás szabadsága a lényege, hogy mindenki lehet fasz, árthat magának.

5. A világ fejlettebb része amúgy is a dohányosok visszaszorítása felé halad, de önkéntes alapon, az erőszakos, fanatikus vakbuzgóság mindig csak ártott. Megvan az alkoholtilalom az Egyesült Államokban?

6. Ez az egész nem a nemdohányzók védelméről szól, hanem a kényelmükről. Most is le lehet élni egy életet úgy, hogy nem szagolsz cigifüstöt, ahogy lehet élni vegetariánusként is. Kitiltani a cigit (vagy a húst) mindenhonnan nem más, mint a többség önző diktatúrája a kisebbség felett és tökmindegy, hozt ezt az egészség, Isten vagy a munkásosztály nevében és érdekében teszik-e. Tényleg ennyire nem bírjuk elviselni a dohányos szubkultúrát, hogy büdös helyeken mérgezik magukat-egymást? Mert nekünk oda is le KELL mennünk, tűnjenek mindenhonnan, minden csak a miénk! Undorító. (Érdekes, sose hallottam dohányost panaszkodni, hogy miért nincs olyan teázó, könyvtár, cukrászda, Meki stb. ahol ő nyugodtan rágyújthatna.)

Nem, nem dohányzom - de nem örülök hogy az én érdekeimre hivatkozva, az én nevemben ilyen intoleráns, bunkó módon basznak ki másokkal.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dreamdancers.blog.hu/api/trackback/id/tr985997447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása