HTML

Dreamdancer's life

Kommentek

  • xchocoholicx: Még előkerülhetsz. (2024.05.08. 14:11) Nihil
  • lufiárus: Most elképzeltelek kallerként:) a másik verzió nem tetszik:( (2015.09.02. 21:41) Van egy jó és egy rossz hírem
  • JCM: Felköszöntöttelek, nem? Rosszindulatú vagy! (2015.08.04. 01:12) 42
  • JCM: Mindig csak a meló, tök unalmas lettél! Egyébként meg nagyon boldog szülinapot, mazal tov! :D (2015.06.28. 20:18) Nagy, nagyobb, legnagyobb
  • Mikulka2: hm kemény (2015.05.15. 10:48) Emigráns

Címkék

blog (1) buli (2) Élet (1) lélek (3) lúzer (2) meló (1) picsa (2) szex (2) Címkefelhő

Eredményhirdetés

2009.06.08. 13:57 dreamdancer

Na még egy kis politika, aztán egy időre ejtem a témát, így is elég magas a vérnyomásom, amit az az Ügyfél is igazolhat, akit ma délelőtt üvöltve zavartam ki az irodából.

Szóval nem a Fidesz fölénye zavar, kapja meg a kormányrudat, legyen övé a Parlament kétharmada (ezzel a szavazataránnyal garantált), írjanak új alkotmányt, hajrá. Az SZDSZ lenullázása sem érdekel, kijárt nekik ez a saller, kapják össze magukat vagy tűnjenek el a süllyesztőben.

De hogy minden hetedik honfitársam egy kvázi-náci pártra voksolt, na attól keserű a szám íze. Tényleg zsinóros mentében menetelő kopaszokat szerettek látni az utcákon? Azt akarjátok, hogy egy zagyva antikapitalista gazdaságpolitika jegyében kizavarják innen a külföldi tőkét és a multikat? Hogy a liberális demokrácia helyett "értékelvű" demokrácia legyen? (Az mi a szar? Olyan, mint a népi demokrácia?) Tényleg élvezitek a cigányok felgyújtott házait bámulni? És elhiszitek, hogy nektek ettől valóban jobb lesz az életetek?

Nem szeretitek ti a hazát meg a nemzetet, csak másokat gyűlöltök, nem a magatok erejéből akartok boldogulni, hanem másoktól elvenni meg eltartattni magatokat, nem a nemzet nagyjai lennének rátok büszke, hanem Sztójay és Szálasi. Beteg elméjű barbárok vagytok, nem civilizált emberek,húzzatok el innen, mert ez nem a ti hazátok, Levédiába vagy a Szíriuszra, mit bánom én, ez itt Európa és a XXI. század, ahova ti nyilvánvalóan nem tartoztok.

Ti vagytok az idegenek, nem mi.

60 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dreamdancers.blog.hu/api/trackback/id/tr425998093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xy 2009.06.08. 14:22:45

túldimenzionálod, szerintem. vedd figyelembe hány százaléka ment el a szavazóknak, és mennyivel nagyobb szokott lenni a részvételi arány egy itthoni választásnál. a jobbik a teljes erejét "utcára vitte most". ennél, hacsak nem mutatnak most valami igazán nagyot, nem sokkal fognak több szavazatot kapni akkor sem, amikor kormányt választunk. nem lesz hatalom a kezükben. maximum ha betársulnak a fidesz mellé, de a töketlen orbán úgysem fogja bevállalni a szélsőjobbot. szóval nem fogják vagonokba pakolni a zsidókat, nem fogják halomra lőni a cigányokat, továbbra is csak a pofájuk lesz nagy. szerintem nincs azzal semmi baj, hogy minden 7. ember nacionalista, aki elment szavazni. az sokkal nagyobb baj, hogy hülye is. és olyan eszmékkel irányítható, amiknek az eredetét sem érti, és a következményeit sem képes felfogni. a szadesz pedig mocskosul megérdemelte. nyugodtan feloszlathatják magukat. és a maszopsz is magába mélyedhet. nincs bal oldal már ebben az országban, és ahogy kihalnak a vérükben komcsi nyuggerek, nem is nagyon lesz. mert képtelenek voltak kiépíteni. ők szúrták el. egyébként meg az egész "politikai elitet" a dunába kéne lőni. de ez most más kérdés. visszatérve levédiára. tőlem nyugodtan mehetnek a jobbosok oda, de akkor menjenek már a cigányok is vissza oda, ahonnan jöttek. egy dologban értek egyet veled. a külföldi tőkéről írt gondolataidban. orbitális baromság lenne kivonni az országból, és ezzel még jobban beletapicskolni a népet a mélyszegénységbe. nem izolálni kellene magunkat, és úgy védeni a nemzetet, hanem intelligensen kéne integrálódni Európába. kár, hogy erre képtelenek vagyunk.

babesz 2009.06.08. 14:25:16

Igazad van nagyon, de nem adok én nekik sok időt és eltűnnek a süllyesztőben. Sok embernek nem volt most alternatívája kire szavazzon, s maradt ez a szerencsétlen párt, de amint felfogja a sok hülye, hogy nem fognak ezek tenni semmit, csak pofáznak, akkor majd elfordulnak tőlük. Remélem. Jobboldali vagyok és roppantul zavar, hogy ez az idióta párt is ehhez az oldalhoz tartozik.

edeus 2009.06.08. 14:35:21

Lett volna alternatíva. Az érvénytelen szavazás. Ha sokan csinálták volna, az elgondolkoztatta volna a politikusokat. Mellesleg Dream igazad van, de ez sajnos így szokott lenni. Válságban mindig demagógok az emberek, és gyülölködnek. Mivel nem tudják, mire / kire legyenek dühösek, ezért mindig van valaki, aki megmondja nekik. Most éppen a Jobbik-nak hittek jobban. Lehet, hogyha egy ultrabalos popularista párt lenne, akkor arra szavaznának sokan. Ki tudja. Amúgy meg tényleg nem mérvadó a mostani szavazás. Inkább csak jó jel arra, hogy legközelebb majd tényleg többen menjenek el.

babesz 2009.06.08. 15:03:08

Érvénytelen szavazás? Ha nem mész el szavazni, az azt jelenti, hogy nem érdekel ki ül a parlamentben, ki dönt az ország sorsa felett, de aztán nem sírni, ha nem tetszenek a döntéseik. A magyarok nem azért gyűlölködnek, mert válság van. Azért gyűlölködnek, mert ilyen a magyar nép mentalitása, akár van válság, akár nincs. Elég, ha csak a szomszédnak többje van, máris irigykednek, utálkoznak, és közben várják a sült galambot, nem jönnek rá, hogy tenni is kellene azért, hogy többed legyen. Szánalmas.

PW 2009.06.08. 15:06:36

Szegény ügyfél. Ő is a politika miatt szívta meg a végén. Ahogy mi mindannyian. Annyira kisdedóvós szint ez az egész pártosdi, még ha nincs is helyette jobb per pillanat. 10 millió ember szava Európa-szinten még akkor is le van szarva, ha egyet akar, így meg überlevan. mint ahogy Európai is lassan, globálszinten. Ezen csak hiper-szürkeállomány-koncentrációval segíthetnénk, de ez nálunk egyre kevésbé látszik kivitelezhetőnek. A demokráciához tartozik pl az is, hogy Krisztina nemzetes asszony egyetemen oktat, Mátyás parancsnok úr a tv-n túl is Karádi őrmestert játszik, ez rendben is van. A Jobbik példája viszont mindössze azt mutatja meg, mire képes a 'magyar', ha a hülyeség szorgalommal párosul.

bantu 2009.06.08. 15:11:27

babesz hagyjuk már ezt a "ha nem mentél szavazni akkor pofa be" dolgot. Ha nem mentél szavazni sírhatsz ugyanúgy, amiért nem volt KIRE szavazni. Van aki nem úgy gondolkodik, hogy mindig a kisebbik rosszat kell választani, hanem szeretne valami jót is. Egyébként inkább szomorúan vicces, hogy a jobbikosok ugyanúgy tudják, hogy semmi keresnivalójuk a magyar és európai parlamentben, de mégis örülnek neki. Az egyetlen jó hír, hogy Morvai Krisztina nem szennyezi Magyarország levegőjét egy ideig.

mindegyaz... 2009.06.08. 15:26:50

nem gondoltam volna,hogy pont az MDF..

babesz 2009.06.08. 15:28:29

Ez nem kívánságműsor, abból választasz, ami van, és aztán reménykedsz, hogy az a párt talán majd tesz is valamit az országért. Otthon lehet maradni, de a jobbikos szavazó az elmegy, és aztán majd csak lesünk, hogy mit keresnek a parlamentben. Nem akarok vitatkozni, a párom baloldali, nem ment szavazni, megértettem - tudom én, hogy sok embernek elment a kedve a politikától, de azért mégiscsak rólunk van szó.

Mikkamakka 2009.06.08. 16:15:47

de jó, hogy ehhez lehet kommentelni! :-) (amúgy DD szívemből szóltál tegnap is, meg ma is.)

avi 2009.06.08. 16:17:53

Nézd meg, mely megyékben tarolt nagyon a jobbik. Mikor is jártál utoljára arrafelé? Mit is tudsz te arról, hogyan élnek ott az emberek? Biztos, hogy az ideológiát szomjazzák? A jobbik MSZP-től szerzett szavazói szerinted ideológiailag fordultak ekkorát? Furcsa, hogy a Nagykörúton belül még feltételezés szinten sem merül fel az, hogy nem mindenki ideológiai alapon szavaz.

Sol 2009.06.08. 16:23:28

Ezt nagyon, de nagyon jól megírtad! Komolyan mondom, nagyon jól. Teljes mértékben egyetértek. Ennyi

Laca 2009.06.08. 16:35:15

Érdekes, hogy pont ehhez a posthoz ebgedted a hozzászólást... Egyébként azt hittem nagyobb lesz a szélsőjobbos hőzöngés. Mindenesetre nem mindíg kell egyet érteni, de jó, ha az ember sokmindennel tisztában van, amikor szavaz!

mazsola 2009.06.08. 16:48:25

babesz, "Érvénytelen szavazás? Ha nem mész el szavazni, az azt jelenti, hogy nem érdekel ki ül a parlamentben, ki dönt az ország sorsa felett, de aztán nem sírni, ha nem tetszenek a döntéseik." az a probléma, hogy sokan nem látták, hogy ez nem az országról, nem belpolitikáról szóló szavazás volt, hanem eu, külpol, ország megítélése, stb. tehát nem az a kérdés hogy az ország sorsa felett ki dönt, hanem hogy ki és hogyan képviseli az országot az unióban, és a világ előtt. kicsit más kategória.

Julia 2009.06.08. 16:52:00

Azt bírom a legjobban, hogy a politikusoknál MINDIG azok az okosabbak (blogokon, baráti körben, fodrásznál, kertásásközben, mikor két ásónyom között a szomszéddal trécsel az illető, és a tenyerébe köp), akik nem csatlakoznak semmiféle mozgalomhoz, párthoz, megmozduláshoz. Nem aktívak, a civil kurázsiról fogalmuk sincs - de gyakorlatilag lusták vagy sunyik ahhoz, hogy valamit felvállaljanak, még akkor is, ha azt nem KIVÁLÓAN végzik. Jó lenne egyszer egy olyan játék, hogy oszlassuk fel a parlementet (és tök mindegy, ki van kormányon), és üljenek be oda a nagyszájú, végtelen okos bloggerek. Aztán lássuk, mire jutnak.

Ákos 2009.06.08. 17:26:26

babesz "A magyarok nem azért gyűlölködnek, mert válság van. Azért gyűlölködnek, mert ilyen a magyar nép mentalitása" Ez érdekes! Folyamatosan azt hallom, hogy nem lehet egy népet felruházni ilyesmi tulajdonságokkal... Ezek szerint cigánybűnözés is létezhet, vagy az nem? ;)

m.a.é.t. menyét 2009.06.08. 17:31:35

1. Az igazság Avi-nál van. Tudod, a vidék. A szegénység. Ha az a gondod, hogy miből tegyél másnap enni az asztalra, akkor kurvára nem foglalkozol ideológiai kérdésekkel. (Plusz ha beszopod a demagóg dumát, akkor könnyen lehet, hogy az iskolázottság is hiányzik ehhez. Kontra: M.K. és az ELTE, de ez meg csak azt mutatja, milyen siralmas állapotban van a felsőoktatásunk. Meg az ország. Szakmailag és morálisan. Eh.) 2. @ Babesz: Blanco? Nem mondható azonosnak az otthonmaradással... Lásd még: Oroszország és rajzolj faszt a szavazólapra mozgalom. http://en.wikipedia.org/wiki/Citizens_for_Blank_Votes

gbk 2009.06.08. 17:52:38

A szegénység nem magyarázat, vidéken megvan a lehetőség, hogy kimenj a kertbe és ültess magadnak mondjuk krumplit, ugyanakkor a városi lakótelepen ezt nehéz kivitelezni az erkélyen. Pénzért persze vehetsz bármit, de lóvé nélkül ott is éhenhalsz.

babesz 2009.06.08. 17:55:29

Ákos - jaja, létezik. mazsola - tökéletesen tisztában voltam azzal, hogy mire szavaztunk most. Mindegy, hogy itthoni vagy az európai parlamentben ülnek, elvileg minket képviselnek. Bocsi Dream, hogy ennyiszer megnyilvánultam, ígérem befejeztem, többet nem írok.

dreamdancer 2009.06.08. 18:07:24

na de akkor miért szavaznak a Jobbikra a vidéken nyomorgók? mit várnak? hogy majd hatalomra kerül, és? pénzt oszt nekik? vagy elűzi a multikat, a cigányokat, zsidókat, melegeket és ettől hirtelen munkahelyek teremnek, jólét meg hús a fazékba?! ezt senki se gondolhatja komolyan, ezeket a szavazatokat csak a vak gyűlölet generálhatja

xy 2009.06.08. 18:15:17

vak gyűlölet? szerintem abszolút nem erről van szó. de nem akarok erről vitázni. főleg nem itt. semmi értelme nem lenne.

Wow 2009.06.08. 18:23:47

Egyre jobban kezdesz bejönni nekem.

Vera 2009.06.08. 19:38:03

Avi, én konkrétan az általad emlegetett vidék kellős közepén lakom, a családom is, ősidők óta. Tény, nem nyomorgunk, de meg ne haragudj, mint itt élő, első kézből tudom, hogy főként azok nyomorognak, akik lusták tenni bármit is, inkább az önkormányzatnál kilincselnek segélyért, mert a kétkezi munkához egynek sem füllik foga. Azt meg melyik idióta veszi be, hogy attól itt vidéken rögvest kolbászból lesz a kerítés, és mindenkinek hullanak a zsebébe henyélés közben a milliók, hogy majd csendőrök járkálnak az utcákon és szabadon lehet fajgyűlölni? Lehet, hogy itt nem túl rózsás a helyzet (bár továbbra is bizton állítom, aki meg akar élni, az meg is él), de ettől még nem kell hülyének lenni. Az MSZP meg ott baszta el, hogy mikor a FIDESZ a legjobban pattogott, akkor nem adta át nekik a hatalmat. Azt kellett volna, kezükbe adni és végre mutassák meg, hogy nem csak a szájuk nagy, hanem ha ők akkora Istenek, ki lehet vezetni az országot a mélyből, mutassa Orbán úr, hogy mit tud a gúnyos vigyorgáson kívül. Visszatérve a Jobbikra. A nyomorban élés minden, csak nem magyarázat arra, hogy egy ilyen náci tömörülést támogassunk. Ha nem tetszik, amit a jelenlegi kormány csinál, van alternatíva a szélsőjobbon kívül is. Erre rájönni pedig nem fizetés, hanem józan ész kérdése.

Dali 2009.06.08. 19:54:49

ehhh.....a nácizás megy de hunmarad a zsidozás??? na joÓ....akkor : hüjjje jobb-ik!

Dali 2009.06.08. 20:00:30

amugy a választásokra alakitok egy pártott-vallást én is....szerintem nekem is menne : P.B.Gy. ejzsd:PéBéGyé. (pénz meg a baszás gyülekezet.)

Ákos 2009.06.08. 20:22:57

Ha azt a szlogent alkotmánysértőnek mondja ki az OVB, hogy: "Magyarország a magyaroké!" Akkor ki merne már itt zsidózni? :D

Dali 2009.06.08. 20:28:35

hmmmm......én biztos nem....fosok az OVB-töl...

mindegyaz... 2009.06.08. 20:31:49

miért Magyarország kié?:D ezen háborodnak fel?Nem mondhatjuk, hogy Magyarország az amerikaiaké... amúgy ez esetbe dream félsz a jobbiktól?:DD

mindegy.. 2009.06.08. 20:34:42

vagyis maga ellen senki se fog szavazni,ahogy te sem. mindegy ez a lényeg:)

Csillagvihar 2009.06.08. 20:44:52

"A szegénység nem magyarázat, vidéken megvan a lehetőség, hogy kimenj a kertbe és ültess magadnak mondjuk krumplit, " Kapálod, öntözöd, leszeded róla a krumplibogarakat. Aztán egy reggel kimész és csak a hűlt helyét látod az egésznek. Ennyi.

Rege Ata 2009.06.08. 20:48:47

Oroszhonban a választásokon állítólag van egy olyan rubrika, hogy "egyik sem". Ez ugyan legendaként jutott el hozzám, de alaposan megnövelné nálunk "is" a részvételt legalábbis valami hasonló, azt hiszem.

Ákos 2009.06.08. 21:04:28

Lehet, hogy "veszélyes környéken" élő vidékiek tehetetlenségükben szavaztak a Jobbikra. Fogalmuk sincs mit tehetnének, hogy ne tűnjön el reggelre a veteményes. Árammal már próbálkoztak, az nem jött be. Most megpróbálkoznak a szélsőjobbal, hátha vásárol az ingyenélő szomszédoknak repjegyet Indiába. Persze majd rájönnek, hogy ez a szavazat sem ér sz*rt sem, de legalább tettek annyit, hogy pár centivel arrébb húzták az ixet, mint eddig, mert azok nem tudták megoldani a problémájukat, akikre eddig szavaztak. Most bíznak ebben a láthatatlan új dologban, és kíváncsian várják, hogy mi sül ki belőle. Semmi...

Jucka 2009.06.08. 21:30:23

Ez nem ide tartozik, de te jutottál eszembe róla (ez most jó vajon? :) ): http://monstro-draw.livejournal.com/6701.html

yorel 2009.06.08. 21:53:48

Hát ez kissé elszomorító számomra. Az eddigi minőséghez mérten gyenge, dühtől elvakult, zsigerileg gyűlölködő. Ám ami talán a legnagyobb "hibája", tökéletesen tükrözi azt a tulnyomórészt pesti/elitista értetlenséget mellyel a jelenség kiváltó okai felé fordul. Dream, hagyd a politikát, nem való az neked semmiféle értelemben véve sem.

joy 2009.06.08. 22:03:27

Az apámat kérdeztem, hogy miért szavazott rájuk, kifejtette, hogy azért, mert mindenki változást akar, és akkor legyen már igazi változás. A többi párt egymásnak adogatta a hatalmat szerinte évek óta, miközben semmi se történt. A jobbikot szimplán fiataloknak nevezte, és úgy vélte megérdemelnek egy esélyt. Cigányok-zsidók szóba se kerültek. Így gondolkodik egy vidéki fizikai munkás.

parázs 2009.06.08. 22:18:58

vajon az amúgy ide kommentelő nagyszámú női sereg hol van ilyenkor? kozmetikusnál? vagy itt vannak, de név, url nélkül mernek csak véleményt mondani? félnünk kell talán valamitől?? (tudtam, hogy ide kell ma benéznem, és örülök, hogy te nem félsz elmondani a véleményed.) ...mellesleg, mi az a szülcsi ajcsi? :)

parázs 2009.06.08. 22:20:56

...pardon, akkor már legyek korrekt url ügyileg :)

parázs 2009.06.08. 22:21:15

...pardon, akkor már legyek korrekt url ügyileg :)

PW 2009.06.08. 22:26:20

Parázs Szülinapi ajándék, no. Én nő vagyok, de rühellem az ilyen nyenyenyunya szöveget. (Amikor a 2. gyerekem vártam, ha vki lepocaklakózta, azonnal közöltem az illetővel, hogy felvettem a likvidációs listámra.)

avi 2009.06.08. 22:36:18

joy, igen, ilyesmire utaltam. De úgy tűnik, az budapesti horizontból egyszerűen elképzelhetetlen, hogy bizonyos emberek nem az európai eszmetörténet nagy vonulatai mentén gondolkodnak, hanem ún. józan paraszti ésszel, és látják, hogy 20 év telt el a rendszerváltás óta és nem történt semmi. Legalábbis a vidéki Magyarország számos területén (és itt nem nagy- és kisvárosokra gondolok) egyszerűen megállt az idő. Vagy még inkább visszafordult, mert régen valóban lehetett legalább krumplit termeszteni anélkül, hogy ellopták volna. És persze ha igazán józan paraszti ésszel gondolkodnának azt is tudnák, hogy a jobbiktól se lesz semmi jobb. Egyesek úgy belelovallták magukat ezekbe a nácihordákba, mint Mikola annak idején a szinglihordákba....

nyina 2009.06.08. 22:47:28

annyira elegem van már ebből a mert-te-pesti-sőt-budai-vagy-ezértkusslegyenből. bazeg, van szemem, van fülem, olvasok és hallok és attól, mert nem a két kezemmel kaparom a krumplit a földből, még lehetnek elképzeléseim arról, mi megy vidéken. arról már nem is beszélek, hogy a szakmámból adódóan nem csak a vidéki nemcigányok nyígását hallom, de mondjuk a saját szememmel a csereháti cigányokét is látom. de persze hallgass a nevem, ha nem tudok felmutatni egy rokont se, akitől a csúnya cigányok elviszik minden hónapban a retket. hallgass a nevem, ha alternatívát kívánok bemutatni, mert én nem tudhatom. jöjjön persze a jobbik, a sok kis balfasz, az biztos megoldás, ha felgyorsítjuk a gettósodást, a leszakadást, a szeparációt, ha felszítjuk mindkét oldalon az indulatokat, ha ezt a kibaszott nagy és régóta húzódó problémát, ami csak részben a cigányokról, sokkal inkább a mélyszegénységben élőkről szól, így nem cigánykérdés bassza meg, hanem egy súlyosan leszakadó réteg kérdése, azt húzzuk, ugyanúgy, mint eddig. a mindent vivő zsidózásról már nem is beszélek, az annyira nevetséges, hogy már ezért ijesztő.

avi 2009.06.08. 23:15:48

kedves nyina, meg se haragudj, de nem igen rólad van szó ebben a blogban, hanem a tulajról, akit - rendszeres olvasóiként - tisztelünk, szeretünk, becsülünk, és aki nem igen látott még egy darab csereháti cigányt sem életében, úgy fogalmazta meg halálos biztonsággal eme cizellált, az ország egészét érintő politikai elemzését, mely hangneme a gusztospéteri hisztériával vetekszik. Ennél a blogtulajdonos okosabb, összetettebb és igazságosabb szokott lenni. No meg bájosabb is. Ezért meglepő.

inda 2009.06.08. 23:40:44

Nehéz gazdasági helyzettel riogatnak, elveszítettem a munkahelyem, az állam kevesebb segélyt ad, hát keresek gyorsan egy bűnbakot, akit közös erővel utálni lehet, akin levezethetem a frusztrációmat, legalább addig is nem nekem kell valami építő jellegűt cselekednem. Cigányok, multik, bevándorlók, melegek, iszlám, kinek mi tetszik, nagy a választék. A recept sajnos bejött több európai országban: Hollandia, Dánia, Olaszország, Egyesült Királyság, Románia. Magyarország csak igazodik a trendhez.

perla62 2009.06.08. 23:43:42

számomra még mindig elfogadhatóbb, ha valaki élelmiszert lop, mint az hogy "fehér kesztyűben" milliárdokat nyúl le... egyébként mellőzhetnénk pártállást, bőrszínt, vallást... emberek vannak... mi vagyunk... és az országunk, a világunk olyan, amilyenné tesszük...

PW 2009.06.09. 00:02:39

Nekem van cigány származású barátőm, könyvelő, egyedül neveli a fiát (aki most 8 osztályos gimibe jár), mert anno egy olyan (nem cigány) hapsiba sikerült beleszeretnie, aki felmosóongyként használta, és akkor telt be a pohár, amikor részegen megütötte, hogy repültek a fogai. No ez a barátnőm most munkanélküli, pedig angolból van nyelvvizsgája, ECDL bizonyítványa, és vagy 20 év tapasztalata, sőt még üres állás is lenne, pont ezekre a paraméterekre, de amint meglátják ( ha pl. nem fényképes CV-t küld be, és egyáltalán behívják interjúra), valahogy mindig hirtelen betelik minden állás. Na itt kezdődnek a bajok, nem???? Ki hiszi el, hogy nem jár krumplit (se) lopni? DD, térden állva könyörgöm, fejeztesd abba, mert igaz ugyan, hogy a komment-statisztikádat szépen megdobja, de mégis színvonalon aluli, nem?

PW 2009.06.09. 00:15:57

Ja. Lemaradt. A barátnőm a fogait megcsináltatta, nem ezért találták taszítónak a megjelenését!

edomer 2009.06.09. 07:21:45

megprobálom röviden hogy érdemes legyen elolvasni. a cigányok nagy része, akikre sokan haragszanak, tanulatlan és képzetlen, kvázi nulla kultúrával tengődnek. sem a saját sem a környezet identitásával sem sincsenek tisztában. az alapvető oktatás hiányában ( általános iskola nagyrészt) sajnos létük az ember-állat szinten libeg ( és ez nem uszítás, ez sajnos tény). a cigányoknak ami ma legjobban kell az az iskola. az iskolát a saját társadalmi elitük ( kolompár, mohácsi v.) nem teremti meg számukra, hiszen ők kb csak a pénzek eltüntetésével foglalkoznak. így ha nincs iskola, soha nem lesz ebből a helyzetből kijutás sem. és nem tuom kinek van ebben nagyobb felelőssége nekünk vagy nekik tkp teljesen lényegtelen, amíg ez így van az rossz. Eddig erről nem lehetett beszélni, a cigányok helyett azt kellett mondani hogy "mélyszegénység" hátrányos helyzetű kisebbségben lévő és egyéb szarok. a jobbik felismerte azt, hogy a cigány oktatás hiánya a cigányokkal szorosan egy helyen élőket sújtja leginkább - ezt nyilván mindenki felismerte, remélem - és csak annyit tett, hogy kimondta a cigány szót és beszélt róla. ez már óriási segítség azoknak, akik valóban együtt élnek ezzel a problémával, lám már valaki beszél róla, nem pedig csak okos szociológusok kerülgetik reggel a napkeltében a cigány szót. és már itt is vagyunk, hogy miért a jobbik. semmi ideológia, csak az, hogy beszélnek arról ami sokaknak szar. ennyi.

Juli 2009.06.09. 07:42:06

Gyertek el ide hozzánk, kicsit éljetek úgy, hogy sokkal nehezebb eladni a házat, mert egy amúgy normális utcában lakik egy cigány família, akik már a házról gyakorlatilag csak a tetőt nem bontották le (mert a vaskapu már a MÉH-ben, ablak nincs, csak pléd, kupleráj, de nem akármilyen, az udvaron). És nem a ház előtti hídon parkolnak, hanem az út közepén. Hogy az utcánk elején évek óta hajnalban érnek haza, megpakolt utánfutóval. (Honnan jöttek?) Hogy nem lehet náluk lekapcsolni az áramszolgáltatást, mert a kiküldött embert tizen fenyegették meg, hogy lehet lelépni... Igen, ezek sarkítások! Csak ilyenek vannak, és mit vársz azoktól, akik ezzel vannak konfrontálva nap mint nap? Nem fognak jópofáskodni. Gyertek el vidéki iskolába, ahol kicsit tobb a cigány, a gyereketeket ültessétek be mellé a padba. Ezek valós dolgok, megfigyelések. Hát én nagyon is úgy gondolom, hogy vannak rájuk jellemző szokások, életstílusok. Nem lehet rájuk húzni kollektív bűnösséget, ez világos, de beszélni bizonyos karakterisztikus problémákról nem azonnal náci attitűd.

perla62 2009.06.09. 07:52:29

kedves Juli! a NEM cigányoknak mik a karakterikus vonásai? Mellesleg mikor még egyetemi előkészítőre jártam Debrecenben, egy néger srác folyamatosan befogta az orrát, mikor a mi csoportunkkal összefutott. Mi a baj? -kérdeztem. "Rettenetesen büdösek vagytok" - mondta. ( tiszták és nemcigányok voltunk) LESZAROM hogy valaki cigány vgy magyar vagy zsidó vagy egyebek. Két kategória van: Hülye emberek és nemhülye emberek, persze a karakterikus vonások kevertek is lehetnek!!! :D

perla62 2009.06.09. 07:54:06

még mindig Julinak: találkoztál már pl. cigány pedofillal? mert én még nem. akkor ez magyar karakterikus vonás?

G 2009.06.09. 08:12:21

Egyetértek veled Dream teljes mértékben. Itt vidéken sajnos az értelmesen gondolkodó ember meg mer szólalni, mert egyből leharapják a fejét. És én még csak nem is a klasszikus vidéki területen lakom, elvileg egy felvilágosult, idegenforgalomból élő városban. Elszomorító, hogy értelmes, tanult emberek hogy tudnak fröcsögni. Anyukám megélt már egy s mást, mit mondjak eléggé el van keseredve, ő ezeket a jeleket egy szomorú jövőnek látja.

Nyuszi 2009.06.09. 08:24:46

semmi a gazdasági válság, sem az elmaradott térségek helyzete, sem a vidéki emberek "tapasztalata", sem az hogy láttál cigányt életedben,sem az hogy nem láttál, nem indokolja hogy a XXI. században, egy demokratikusnak nevezett országban leadd a voksod egy gyülületre, faji és/vagy vallási,nemzetiségi megkülönböztetésre erősítő pártra. a tősgyökeres budapesti és a tősgyökeres vidéki ember is láthatja, hogy ez félelemhez,feszültségekhez és agresszióhoz vezet.

Ákos 2009.06.09. 08:25:03

perla62 "cigány pedofil"? :D A putriban teljesen természetes, hogy a 12 éves lányt húzza az apja is meg a bátyja is! Ezzel nem rohangálnak a rendőrségre... :DDD

G. 2009.06.09. 08:36:00

"húzzatok el innen, mert ez nem a ti hazátok" És mi a helyzet a zsidókkal?????

Ákos 2009.06.09. 08:36:33

Hétvégi házunk szomszédságába is beköltözött tavaly egy roma család. Évtizedekig rendes szomszédaink voltak, ezek 3 nap alatt szemétteleppé változatatták az udvart. Nagykapu leszerelve, mert sokkal kényelmesebb így ki-be parkolni a vasas kocsival... Kép: http://kepfeltoltes.hu/090609/udvar_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

perla62 2009.06.09. 10:13:00

Ákos: igazad van (12 éves cigánykislányt apja, bátyja húzza), de ez sem csak a cigányokra jellemző. Pl. tatabányai gyerekfőorvosbácsi pedagógus felesége tudtával kúrta saját két kiskorú lánygyerekét...

perla62 2009.06.09. 10:15:08

szóval egy emberi faj vagyunk, színtől, nemzettől, vallástól függetlenül - mint emberi fajra jellemzőek ilyen-olyan-amolyan tulajdonságok...

edomer 2009.06.09. 13:58:30

hát itt sajnos teljesen megnyilvánult az a témához nem értő, de ELMÉLETBEN mindent levezető és ERKÖLCSILEG teljesen korrekt 2.5 %.

daito 2009.06.09. 14:09:04

Szándékosan fogom leírni úgy, hogy "cigány" és "magyar". Alapvetően ennél jóval tágabb nálam a horizont, de a mondanivaló lényegéhez ennek nincs köze. A vidéket; leginkább a kicsiny falvakat, községeket otthagyják a fiatalok. Roppant egyszerű; nincs munka. Emögött nincsenek alapvetően zsidók, meg a komcsik, meg a nácik; a vidéki magyar falvak sokasága évszázadokon át a földből éldegélt. Az a hihetetlen szegénység, ami folyamatosan jellemezte az országot; az nemcsak a háborúk/uralkodók/járványok miatt volt; hanem kb. ennyit lehet kihozni ebből a jó minőségű földből; ilyen klimatikus viszonyok mellett; pláne, ha jelentősebb ipar nincs mellette, valamint a lakosság nem foglalkozik sokat a környezetével. Ez annyiban változott, hogy a mezőgazdaság nem igényli a szorgos kétkezi munkások százezreit; vannak erre a gépek. Kombájn, fejőgép és társaik. Drága dolog a dzsondír, főleg, ha városba hozzák, de simán kivált száz embert. Ezért nem is lehet a mai mezőgazdasági emberigényt összehasonlítani még a szocialista mezőgazdaság igényeivel sem. Ráadásul az elmúlt 20 évben a nehézipar is leépült; ami itt maradt, az elmegy kevés emberrel. Nincs ebben semmi extra; régen tervezőintézet nem állt meg 1000 fő alatt; ma 1-200 fő röhögve megcsinálja azt, amit a régi nagyok. Nincs elég mérnök? Vicc. Amiről ti itt beszéltek, cigány bűnözés vagy nem is az; az mind ennek a következménye. Pont nem oldja meg több járőr, gárdista. Egyrészt kevés a munka, és ez a cigányokat jobban sújtja. Aki ezt tagadja, az szimplán hülye. Magyar ember bolond lenne felvenni cigányt, amire tucatnyi magyart is talál. Másrészt, a magyar fiatalok jó része elhúz jobb helyre. Külföldre, nagyobb városokba és pont nem érdekli, hogy mi van otthon a faluban. Ergo, alig születik ott fiatal magyar gyerek (lásd még a fogy a magyar című nóta), miközben a cigányoknál van gyerekáldás. Jobban bűnöznek? Persze, ők ott maradnak, nincs munkájuk, bűnöznek is. Ez nem volna annyira szembeszökő, ha a vidéki falvakból nem tűnnének el a magyar fiatalok. Egyrészt, arányaiban más lenne a történet, másrészt, több szem figyelne, nem az lenne, hogy néhol 3-4x annyi a cigány, mint a magyar. Régen sem csak a csendőr tartotta távol a cigányt a tanyától. Pont átérzem ezt a valóságot. Nagyanyám évtizedek után visszaköltözött a szülőfalujába. Tavaly egyik reggel 3 cigány fiatalemberke ébresztette, hajnali 5-kor, késsel; értékek átvétele ügyében. Igen, felforr az emberben a vér; de elmondtuk Neki előtte, hogy észnél legyen, a falu lakosságának több mint 70%-a cigány, persze régen ez nem így volt. Csak itt mindenki azt felejti el, hogy az emberek 90%-nak nincs kedve ilyennel vesződni. Nincs kedve, ereje, bátorsága segíteni magyar társain, családján, inkább elhúz máshová lakni. Mondjuk városba. Mert ott van munka, kábeltévés internet, tömegközlekedés, a bolt nem zár be szombat délben másfél napra, nemcsak coop párizsi van, van mozi, gáz, autószervíz, orvos (!). Amiről Ti itt beszéltek, az csak egy jelenség. A vidék egy része haldoklik; és ennek erős jelensége az, hogy a cigányokkal nagyon nagy gond van. De ezen nem úgy kell segíteni, hogy jövő hét szerda este 6-kor felvonulunk ott 200-an és akkor majd ott rend lesz, vagy felgyújtunk 1-2 házat. Nemcsak nem úgy kell, nem is lehet. Ja, de azt is hozzáteszem, hogy az emberek jó része NEM IS AKAR ezen segíteni.

csodaszerva 2009.06.09. 15:29:29

Hát hol a távolságtartó higgadt szarkazmus, kedves anarchista jogász barátom? Érzelmekkel viszonyulni egy teljesen logikus következményhez, ami az állam gyengesége valamint a problémák utóbbi években exponenciális súlyosbodása miatt következett be? Csodálkozni a korrupt és béna rendőrség ellenében összegründolt gárda mögött álló kvázináci pártocska kvázi győzelmén? Mi vagy te, NŐ?

dreamdancer 2009.06.09. 17:36:26

Ez mennyire szép, hogy senki se azt mondja, á, tévedsz, a Jobbik nem mond faszságokat, sőt, igazuk van, jó a logikájuk a fiúknak. Mert azért az durva volna agyilag. Helyette jön a relativizálás, hogy nem is kaptak olyan sok szavazatot, meg a terelés a vidékiek egyszerű, ámde tiszta lelkéről, amit a pesti nyilván nem ért. De a legszánalmasabb, hogy mindig van pár fasz, aki "mentségként" nekiáll cigányozni, hát igen, a Jobbikért a cigányság csak magát okolhatja, ahogy a nő a felelős, ha megerőszakolják, a munkanélküli, ha nem kap melót, a gyerek mert megdugja a pedofil atya és a vidéki, mert birkát kell basznia. PW-vel vagyok kénytelen egyetérteni és lezárom a kommentboxot.
süti beállítások módosítása