HTML

Dreamdancer's life

Kommentek

  • xchocoholicx: Még előkerülhetsz. (2024.05.08. 14:11) Nihil
  • lufiárus: Most elképzeltelek kallerként:) a másik verzió nem tetszik:( (2015.09.02. 21:41) Van egy jó és egy rossz hírem
  • JCM: Felköszöntöttelek, nem? Rosszindulatú vagy! (2015.08.04. 01:12) 42
  • JCM: Mindig csak a meló, tök unalmas lettél! Egyébként meg nagyon boldog szülinapot, mazal tov! :D (2015.06.28. 20:18) Nagy, nagyobb, legnagyobb
  • Mikulka2: hm kemény (2015.05.15. 10:48) Emigráns

Címkék

blog (1) buli (2) Élet (1) lélek (3) lúzer (2) meló (1) picsa (2) szex (2) Címkefelhő

2008.10.20. 22:03 dreamdancer

Igen baszics, sok mindenkinek rossz most, hamarosan embereket fognak kirúgni mindenhonnan, talán még a hivatalokból is, rossz most a Gyárnak és az Ügyfeleknek is, akik jó sok lakáshitelt vettek fel, svájci frankban, nyilván, mert csak a havi törlesztő részlet számított, semmi más. És kurvára remélem, hogy nem fogják őket állami pénzből megtámogatni, felnőtt emberek, akik felmérték a kockázatot, hogy az árfolyamok két irányba mozoghatnak, jah, most a legtöbben bizony rábasztak, de hát rábaszott Lajos bá is, aki részvényalapba rakta a megtakarítását, mert az magas hozamot ígért, őt mégse akarja támogatni senki. (Szerencsére.)

Igaza van az MNB-elnöknek, nincs ingyen ebéd, az nem járja, hogy amikor erős a forint, akkor mindenki örömködik, hogy hehe, csökkentek a részletek, ha meg gyenge, akkor egyből nyifogás van és maroknyújtogatás Állam bácsi felé. Kurvára nem emlékszem, hogy amikor 150 HUF volt egy CHF, akkor az épp nyerésben lévők alkezdtek volna tülekedni, hogy be akarnák a különbözetet fizetni a költségvetésbe, inkább félrerakták vagy elköltötték parizerre vagy plazmatévére, ki mire, naná, a nyereség az enyém, a vesztességemet fizesse ki más. Nőjjetek már fel végre, most mindenki szop, mi is, ti is, ez van.

(Ja, és nekem is van lakáshitelem, forintos, évek óta szívom a magas, de fix részleteket.)

35 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dreamdancers.blog.hu/api/trackback/id/tr655998820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csodaszerva 2008.10.20. 22:38:18

Nem kizárólag posztkomcsi lélektan-specifikus a jelenség, detto ez volt a spanyol kamionosoknál is, vagy hollandoknál, vagy össszefogtak, már nem is tudom,.. szóval a gázolaj áremelkedésénél tüntettek és útlezártak, hogy az állam azonnal avatkozzon közbe.. Spanyolország azóta sem rohanta le az arab emirátust, ellenben az uniós biztos közölte, hogy az olajár nagyjából független jelenség tőlük :)

puncs 2008.10.20. 22:51:23

nekem svájci alapú van... drím, nem ébrednek! én már a környezetemben meg se szólalok....

abszinth 2008.10.20. 23:23:12

Dream, baszics, több kockázatvállaló hajlamot néztem volna ki belőled egy forinthitelnél. Annál mi unalmasabb van? Ha életed első nője mellett éled le az életed, és mégcsak félre se dugsz sose? Nekem svájci frank, de szórul szóra ezt gondolom. Mennék tüntetni, Gy. Ferenc pénzt akarna osztani a devizahiteleseknek, hogy ne, bazmeg, ne. De úgy tűnik, megint csak eljárt a lepcses pofája, mielőtt akárkivel is egyeztetett volna, mert tegnap már mosták ki belőle, hogy hát nem úgy van ám az, majd esetleg tárgyalunk a bankokkal, de pénzt adni nem tudunk. Szerencsére.

puncs 2008.10.20. 23:35:29

ez baj basszus, hogy ingyen kell mindenkinek minden, mert az jár! jár a lófaszt! dolgozz, adózz, aztán panaszkodhatsz a szar utak miatt! van egy ismerősöm, hat nyaralója van, jár a pofája az utak miatt. közben valaki felnyomta az apehnál, most azt mondja, inkább kifizeti az elmaradt adót, és morog..csak tudnám mit kezd hat nyaralóval..a marha... eh, nem mérgelődöm tovább....

Orange Green 2008.10.20. 23:51:41

érdekes nekem a büdös kurva i*f* se akar pénzt adni, pedig 3000 Ftom van november közepéig, mert zárolták a számlámon levő összeget egy baromság miatt. és mégse sírok, mégse tartom a markom, még anyámnak se hogy ugyan segélyezzé" má" meg, mert éhen halok. aki hülye és nem mérte fel h mennyit bír, valamint nincsenek tartalékai, az mi a fenének vesz fel hitelt? én hitelt is csak úgy mernék felvenni pl lakásra hogy tudom h X milka ott csücsül ha bármi beütne, akkor nem viszik a lakásom kapásból... az X milka persze nem lenne elég a lakás teljes árára, de egy korrekt önerőre, meg a részletekre bármikor jó ideig. na egyrészt ezért nincs még lakásom, mert ezt számolgattuk eddig, melyik is lenne jó.. most meg ugye nem számolgatunk hanem ülünk a seggünkön és örülünk, hogy van rajta lyuk, hogy anyámnak fix az állása, nekem fix az egyetem, apám meg eddig is olyan szar nyugdíjat kapott, mint annak a rendje... na mindegy. elcsendesedek. csak irritál, hogy mi is a megemelkedett gázszámlát stb-t fizetjük, mégse sír a szánk, mert mi nem utaztunk a bús picsába 5× nyáron, hanem gondoltunk a "télre". és nem is fogunk éhen halni. még akkor se ha nehezebb most minden. meg még nehezebb lesz. nem tudom másokat hogy neveltek, de engem úgy, hogy túléljek.

dreamdancer 2008.10.21. 00:19:47

Na ez az, kinek is nincs CHF alapú hitele? - a nyugdíjasoknak - a legszegényebbeknek, akik meló nélkül putrikban nyomorognak - a kevésbé csóróknak, akik albérletben élnek, mert se anni önerejük, se annyi jövedelmük, hogy hitelt kapjanak - forint-hitelesek - kellő pénzük van és vagy már így is orrvérzésig vannak adóztatva vagy durván adót csalnak, akiből semmit se húzhatnak ki Na velük akarják fizettetni (közvetve vagy közvetlenül) a CHF-hitelesek támogatását. Vicc.

Elf 2008.10.21. 05:52:06

na pont ezt akartam mondani.. engem ki a tököm támogat??? nem vagyok gazda, nem veri el az eső mindenem, vagy az aszály nem égeti ki... nem van hitelem.. nem vagyok kisebbség... nem kaptam anno szoclakást, ahhoz gazdag voltam (jah - volt állandó fizetésem) senki sem támogat, akkor én ki a töknek ríjak???

puncs 2008.10.21. 08:13:35

lassan azoka gyerekek vannak hátrányos helyzetben, akik teljes családban élnek, és emellett mind a kettő szülő dolgozik! a szociális hálót szét kellene vagdosni!

Kati 2008.10.21. 08:24:40

Nos, itt van az a pont, amikor tovább nem fogom olvasni a blogodat. Gondolom Téged ez egyáltalán nem izgat, igazad van. Igen, az autóhitelünk és a lakáshitelünk is svájci frankos, és nem azért mert annyira számítóak lennénk. Egyszerűen egyszerű vidéki parasztként elmentünk ügyet intézni, és a "szakember" mindkét esetben ezt ajánlotta, lévén sokkal kevesebb a kockázat mint a többinél. Nekünk nincs pénzes támogatónk, saját erőnkből kell boldogulni, kétszer 80 ezres nettó fizetésből, amiből az egyik elmegy a két törlesztőrészletre. Ez mellett nincs szórakozás, csak a rezsi és a kaja (ha jut). A válságra senki nem gondolt, szerintem még Te sem, aki akkora szakértő a pénzügy területén. Nem akarom, hogy helyettem a kisnyugdíjasok fizessenek (a szüleim is azok), de azt sem, hogy a havi 40 ezres részlet a duplája legyen. Ezzel sztem nem vagyok számító és kapzsi, ha szerinted igen, akkor lőjetek fejbe. Csak élni akarok mint más (még ha nem is olyan jól).

Elf 2008.10.21. 09:29:04

És akinek nincs hitele, mert még arra sem telik? Azt ki támogatja? Mert engem ugyan senki, én nem tudok sírni seholsem... Eddig, amíg kevesebbet fizettetek miért nem sírtatok, hogy többet aakrok, mert a forintalapú több?

abszinth 2008.10.21. 09:41:57

Kati, talán két 80ezer forintos fizetésre nem kellett volna felvenni ennyi hitelt. Ti voltatok ostobák, most más fizessen helyettetek? Na ne má.

bantu 2008.10.21. 09:49:37

Kati te mindent aláírsz amire valaki azt mondja, hogy jó anélkül, hogy utánanéznél mi az? Még a gyengébb képességűeknek szóló műsorokban is elmondják a televízióban, hogy "blabla, a devizahitel nagyobb kockázattal jár, mert nincs fix törlesztőrészlet blabla".

Hugi 2008.10.21. 09:56:28

Kati, akkor mi legyen? Más se fizessen helyetted meg te se? Az árfolyamok változhatnak, ha valaki nem számol ezzel, amikor hitelt vesz fel.... Ha nem tudjuk fenntartani az autót eladjuk... , vagy olcsóbbat veszünk helyette. Én balatoni nyaralót szerettem volna venni a nyáron, de a férjem reálisan látta a dolgokat és nem vettünk fel ezért hitelt az autó és a lakás mellé.

Aleks 2008.10.21. 09:57:45

Teljesen egyetérek Veled Dream! Felnött, elvileg értelmes emberek... vállalták... vállalják most is! Itt most mindenkinek sz.r! Egytől egyig... :( Ki kell belőle kászálódni... ennyi :)

Ákos 2008.10.21. 10:00:14

Vannak olyan konstrukciók ahol a havi törlesztő részlet fix, bármi is történik. A futamidő viszont változhat, így a végén plusz-mínusz hónapokkal egyenlítik ki az árfolyamváltozásból származó különbözetet. Tehát így is lehet segíteni a devizahiteleseket, hogy átalakítják a konstrukciót. Gondolom valami ilyesmit terveznek, és nem akarják senki helyett kifizetni az adósságát, ugyhogy nyugi!

Encsi 2008.10.21. 10:20:11

Nem, nem értem ezt a CHF sírást. Meg lehet nézni az utóbbi 5 évre a CHFHUF árfolyamot, leszámítva a most nyári extrém forinterősödést, mondjuk 15% volt az árfolyamingadozás. Ami, azt gondolom, bele kell férjen bármely büdzsébe, nyilván ha értelmes hitelt vettek fel (aki meg házikójára havi 150-et törleszt, annak, gondolom, pláne férjen bele). Persze, lehet ez még rosszabb is, de középtávon stabilizálódhat a helyzet, és a többéves futamidőkből fél évre a chf-esek szívják a fogukat, hát istenem... de rögtön kétszeres törlesztőkkel ijesztgetni, hát ezt meg túlzásnak tartom.

agitator 2008.10.21. 11:10:49

Nekem csak az bassza a csőröm, hogy itt csákányozok a gyárban egész nap azért, hogy a többi ingyenélő (nem a nyuggerekre gondolok, hanem a faszverő otthonülőkre) mellett mostmár a hitelfelvevőket is támogassam.

Kati 2008.10.21. 11:58:35

Encsi, egyedül Te látod normálisan a dolgokat. Senki nem azt akarja, hogy fizessenek helyette, de ne kétszeresére növeljék a részleteket. Ekkora kockázatot azért senki nem vállalt. De a magyar ember ilyen. Örül ha más szarban van. Azt, hogy két 80 ezres fizetésre mit vállalok, mert belekalkuláltam az árfolyamingadozást az egy dolog, 5-10 ezerért nem is szólnék, de dupla törlesztőrészlet azért durva. Abszinth: nekünk muszáj volt, vagy az utcán lehetnénk, de gondolom Te ezt úgysem érted.

Kati 2008.10.21. 12:01:32

Itt be is fejeztem, és remélem az életetek folyamán nem kerültek olyan helyzetbe, hogy ilyen jellegű kioktatásban legyen részetek.

dreamdancer 2008.10.21. 13:12:23

Egyet el kell ismerned: rohadtul elkalkuláltad azt a kockázatot. Te. Nem, nyilván nem tehetsz róla, meg a válságról sem - de akkor sem lehet mástól várni a megoldást.

Elf 2008.10.21. 13:35:54

Kati: a lakást értem, de a kocsi???

Kati 2008.10.21. 13:48:39

A munkavégzéshez előírás, amiért ezt a magas fizetés kapom. Szóval ne ítéljetek ismeretlenül.

hmh 2008.10.21. 17:47:59

egy trabantra, vagy egy kispolskira biztos nincs ekkora részlet

kislatol 2008.10.21. 18:02:26

a pont Dream-nél van sztem.

Babesz 2008.10.21. 20:22:05

Svájci frank, autó, pont annyi lett felvéve amennyit kilehet fizetni akkor is, ha megszűnik a meló, vagy ha épp jön egy válság, nem sírunk. Én csak azt nem értem kire gondolsz Dream, mert oké itt Kati panaszkodott egy sort, de én nem emlékszem, hogy a devizások tömegesen utcára mentek volna, vagy Ferihez, hogy most aztán segítsen rajtuk. Amúgy se fog, nem olyan ő, de nem is kell :)

dreamdancer 2008.10.21. 22:28:35

ebben igazad van. valamelyik kertévében szólaltattak meg panaszkodókat, aztán az a fasz miniszterelnökünk már nyomta is, hogy segíteni kell, akkor szállt el az agyam, nem most van itt az ideje népszerűségi pontokat gyűjteni. tudom, a többség összeszorítja a száját és fizet.

Kaptárlakó 2008.10.22. 09:34:17

Elméleti vita itt: http://kaptarlako.freeblog.hu/archives/2008/10/21/Vilagok_harca/ Szóljatok hozzá!

Kohn 2008.10.22. 19:29:51

Dream, alapvetően egyetértek veled de két pont miatt mégis vitatkoznom kell. Az államnak igenis van bizonyos felelőssége a deviza hitelesekkel szemben, márpedig két okból. 1. Az állam először 2006-ra, majd 2008-ra végül 2010-re igérte az eurozóna csatlakozást. A hitelfelvevők egy része úgy vett fel hitelt, hogy a kormány magára vállalta a kockázatkezelést. Hszen a csatlakozás egyrészt időben limitálja az árfolyamkockázatot másrészt az ehhez szükséges lépések is csökkentik az inagdozást. 2. Ha Kati hitele bedől, le van szarva. Ha 100,000 ember hitele bedől, az rendszerszintű kockázat és az államnak kutya kötelessége a rendszer épségét megóvnia.

Kohn 2008.10.22. 19:34:24

Kati, a Te vidéki parasztságodért miért az állam felelős? Ne játszd már a buta lányt. Ha forint hitelt veszel fel, akkor is van kamatkockázat. A mai 3% pontos kamatemelés után ugyanúgy többe kerül a hiteled. A hitel az egy kockázatos instrumentum. Tessék gondolkodni mielőtt aláírsz valamit.

gargoyle 2008.10.22. 23:04:50

kohn: az eurohoz csatlakozas mennyiben tunteti el a CHF hitelek arfolyamkockazatat? vagy a jennel egyutt ok is beleptek az euroovezetbe csak melo kozben errol lemaradtam? abszinthnal a pont, 160k fizetesre nem veszunk fel havi 80k valtozo reszletu hitelt. ja hogy anelkul szopo lett volna? miert most mi van? kockaztattatok, hatha bejon. sajnos abban az is benne van hogy idonkent nem jon be.

gargoyle 2008.10.22. 23:08:21

ja es megvalami. elarulom, egyenlore semmi nagy tragedia nem tortent, csak emelik a torlesztoreszletet. a gondotok akkor lesz ennel nagysagrenddel nagyobb, ha a forint romlasa miatt a fedezet (lakas+auto erteke) mar kisebb lesz mint a hitel (raadasul ugye nem 100%ban szamolodik) es ezert a bank kedves kepviseloje beallit egy baratsagos csutortoki esten es elmondja, hogy 1 hetetek van 1. ujabb fedezetet bevonni a hitelbe (nyilvan sok egyeb tobbmillios vagyontargyatok van) 2. azonnal visszafizetni a hitelt hidd el ahhoz kepest a megemelt torlesztoreszlet moka es kacagas.

Rege Ata 2008.10.22. 23:44:10

Most hallom a hírekben: "megrohanták a brókerházakat, az olcsó részvények miatt elkezdtek tőzsdézni..." UFF

kohn 2008.10.23. 17:23:17

Az euro kicsit kevésbé ingadozik a frankkal szemben mint a forint. Valamint az euro csatlakozás mellett komolyan elkötelezett országok valutája sem. (Lásd SKK)

Aya 2008.10.31. 16:36:11

Én azt hiszem igazat adok mindkét véleménynek bizonyos mértékig. Katinak is igaza van mert tényleg szívás hogy az amerikai zsidók pénzéhessége miatt szenved egy egész világ pénzügyi válság néven, de ez már várható volt, mivel lassacskán folyamatosan ez megy, főleg itthon. Másrészt nem várhatjuk el hogy a nyugdíjasok és nagyon szegények adójából adjon pénzt állam bácsi, sosem értettem hogy a reformokat is miért itt lent kezdi és miért nem ott fent a parlamentben? Mivel tesz egy mdf-es politikus többet az én országomnak mint akár egy vállalkozó akiből az állambácsi szívja a vért és él belőle. A politikus meg ott a húsosbödön közelében még hátbaszúrja állambácsit és elveszi az általam befizetett adót aztán vesz egykét villát belőle, tisztelet a kivételnek. Sajnos velünk is az történt hogy édesipari termékgyártóként (szaloncukor stb), kis vállalkozással a hátam mögött, egy kedves úriember több mint 20 millió Ft-ommal tavaly lelépett, természetesen ez nem esett valami jól mivel egész évben a karácsonyi szezonos keresetből élünk a családommal. Az állam, a magyar jog, a csalót védi, nem tudom visszaszerezni a saját pénzem így kénytelen voltam (nagy nehezen) hitelt felvenni, ezért én meggondolatlan és kapzsi embernek számítok? Mert újabb szezon kezdetén újabb és újabb befektetések kellenek..ehhez kellene pénz...és az ember már néha azt sem tudja miből lesz étel a gyerekei előtt másnap. És én azt hiszem nem egy ilyen eset van mostanság...itt nem egymást kell okolni és hülyézni hanem együtt összefogni és stabillá tenni ezt a szociális rendszert és gazdaságot.

dreamdancer 2008.10.31. 19:39:12

az "amerikai zsidók pénzéhsége" által okozott gazdasági válság?! Honnan tanultad te a közgázt, a Mein Kampfból?! Az ilyen szintű faszságok fizikailag fájnak baszics...
süti beállítások módosítása