HTML

Dreamdancer's life

Kommentek

  • xchocoholicx: Még előkerülhetsz. (2024.05.08. 14:11) Nihil
  • lufiárus: Most elképzeltelek kallerként:) a másik verzió nem tetszik:( (2015.09.02. 21:41) Van egy jó és egy rossz hírem
  • JCM: Felköszöntöttelek, nem? Rosszindulatú vagy! (2015.08.04. 01:12) 42
  • JCM: Mindig csak a meló, tök unalmas lettél! Egyébként meg nagyon boldog szülinapot, mazal tov! :D (2015.06.28. 20:18) Nagy, nagyobb, legnagyobb
  • Mikulka2: hm kemény (2015.05.15. 10:48) Emigráns

Címkék

blog (1) buli (2) Élet (1) lélek (3) lúzer (2) meló (1) picsa (2) szex (2) Címkefelhő

Komolyan, idióta, bullshit

2012.05.11. 12:31 dreamdancer

Pár hete (hónapja?) már írtam arról, mire nem érdemes hivatkozni árengedmény kérése esetén, na most itt a Vol. 2. - mivel nem érdemes próbálkozni garanciában, az egyszerűség kedvéért autós példákkal.

1. "Mit számít egy ekkora cégnek az az X ezer forint?!"

Ja hogy te is tudod, hogy igazából semmi sem jár neked, pöpec a kocsi, szóval simán tarhálsz. Akkor gondolj bele, te is adsz minden koldusnak egy százast, csak mert van annyi (vagy több) a zsebedben? Na ugye.

2. "Ne javítsák, pénzt kérek!"

De, igenis javítjuk, egyrészt mert a törvény szerint elsősorban ezt kell tennünk, másodsorban meg a csomagtartó kárpitjának elvált csücskét inkább 5 perc alatt visszaragasztjuk, mint hogy fizessünk neked 200 ezret, ami szerinted kompenzálná ezt a kárt.

3. "Hiányzik a ..., kártérítést kérek!"

Ami nincs rajta a felszereltség-listán és nem szükséges az autód működtetéséhez, azzal kár is próbálkoznod. Most tényleg azt hiszed, hogy utólag fizetünk azért, mert a napellenzőbe épített sminktükörnek nincs külön világítása, csak mert te úgy gondolod, hogy kéne neked? Pláne, hogy raktáron lévő kocsit vettél és előtte meg is nézted a kiszemelt példányt?

4 "Én mondom meg, hogy mire cseréljék ki!"

Oké, elromlott a rádió, de komolyan gondolod, hogy az eredeti alapmodell helyett nem egy ugyanolyat kapsz, hanem azt a Bose-t, ami neked tetszik, persze ráfizetés nélkül? Tudod mi a különbség a szervíz és a Mikulás között? Hogy csak az előbbi létezik! (Bocs gyerekek, ez az igazság.)

5. Törött, szakadt, kiégetett

Az ember azt hinné, mindenki számára nyilvánvaló, hogy amit ők basznak tönkre, azt nem javítják garanciában, de nem, nem az. Ennél csak az a szebb, amikor a begyűrt orrú kocsiról azt magyarázzák, hogy ez biztos gyártási hiba, ami most jött ki, esetleg hogy igen, tényleg meg van törve, de már így vettem át, csak akkor nem tűnt fel, se az azt követő egy évben.

5. Fenyegetőzés

A sajtóval, feljelentéssel, vevrőlegényekkel való fenyegetőzés csak egy szánalmas kísérlet arra, hogy az igazság-deficitet erőszakkal próbáld helyettesíteni. Menj csak, mondd el nekik, hogy belehajtottál a kerítésbe, mi meg nem csináljuk meg garanciában a kocsit, hadd röhögjenek ők is rajtad. És ha még le is köpöd a szerelőt, szerinted amikor egy hónap múlva tényleg tök jogos panasszal jönnél vissza valami miatt, mennyire lesz kedves, gyors és segítőkész?

6. "Igen, tudom, hogy X hónapja lejárt a garancia, na de én y milliót hagytam maguknál!"

Igen, valóban, egy kocsi bizony milliókba kerül, jó hogy annyit hagytál itt, ez az ára. Szóval szerinted akkor a 3 éves garancia pontosan mit jelent, 4 évet? Vagy 5-öt? Esetleg van valami kis táblázat, hogy aszongya Renault + 6 hónap, VW + 1 év, Merdzsó + 2 év a leírtakhoz képest? És fordítva mit szólnál, ha a határidő előtt jönnél és én azt mondanám, hogy ja, hát ebben csak 1,4-es motor van, ezt akkor se javítom, ha még van 2 hónap a gariból? Belegondolsz, hogy amit "méltányolandó elvárásként" fogalmazol meg, az a másik oldalra kerülve máris gusztustalan átbaszássá válik?

És a végére még egy gondolat. Ha a legaljább bullshittel próbálkozol be, a másik oldalon állóban (ez vagyok én) két gondolat fogalmazódhat meg. Az egyik az, hogy elhiszem, ezt az egészet te valóban komolyan gondolod, de akkor te sík hülye vagy és mit tárgyaljak egy hülyével? A második esetben arra fogok kilyukadni, hogy engem nézel komplett idiótának, márpedig ezt senki se szereti. Én meg különösen nem.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dreamdancers.blog.hu/api/trackback/id/tr285997195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása