HTML

Dreamdancer's life

Kommentek

  • xchocoholicx: Még előkerülhetsz. (2024.05.08. 14:11) Nihil
  • lufiárus: Most elképzeltelek kallerként:) a másik verzió nem tetszik:( (2015.09.02. 21:41) Van egy jó és egy rossz hírem
  • JCM: Felköszöntöttelek, nem? Rosszindulatú vagy! (2015.08.04. 01:12) 42
  • JCM: Mindig csak a meló, tök unalmas lettél! Egyébként meg nagyon boldog szülinapot, mazal tov! :D (2015.06.28. 20:18) Nagy, nagyobb, legnagyobb
  • Mikulka2: hm kemény (2015.05.15. 10:48) Emigráns

Címkék

blog (1) buli (2) Élet (1) lélek (3) lúzer (2) meló (1) picsa (2) szex (2) Címkefelhő

Állásinterjú

2009.09.02. 21:30 dreamdancer

- Megjöttek? - nézett Dream az ajtón belépő HR-esre.
- Igen, mindhárman itt vannak - válaszolta az, miközben megkerülte a hosszú, jellegtelen tárgyalóasztalt és leült Dream mellé.
- Rendben. - Dream elégedetten nézett körül a teremben. Minden elő volt készítve, hogy a jelöltek
közül gyorsan ki tudja választani új munkatársát. Előző helyettese sajnos nem igazán vált be, de Dream azért küldetett a tikárnővel egy szép művirág-koszprút a temetésre.

A nagy tárgyalót kissé átrendezték, csupán egyetlen asztal maradt, az ajtóval szemben lévő falnál, mögötte három székkel, melyeket Dream, az Urodavezető és a HR-es foglalt el. Az ajtó melletti falakat műselyem drapéria borította, a sötétzöld padlószőnyeget vastag fekete nejlon takarta el. A hatalmas plazmakivetítőt eltávolították a falról, a hideg neonfény a tiszta fehér falakról verődött vissza. Az asztal műanyag lapját egy telefon, tolltartó, három pohár és egy üveg ásványvíz foglalta el.
- Akkor lássuk a jelölteket! - emelte fel X a kagylót, a recepció mellékét tárcsázva. - Küldd be őket!

Az ajtó kisvártatva kinyílt, két férfi és egy nő lépett be szép sorban. Dream érdeklődve vette szemügyrea jelölteket. Valamennyien húszas éveik közepén jártak, erőteljesnek és izmosnak tűntek. A két férfin sötét öltöny, a nőn nadrágkosztüm, kellően jellegtelenek és szürkék voltak - egy jó pont a HR-esnek.
- Legyenek üdvözölve! - köszöntötte az asztal előtt felsorakozott embereket az Irodavezető, rájuk villantva legszebb üres mosolyát. - Hadd mutassam be önoknek a Lakossági Válságmenedzser urat, aki mellett egyikőjük nemsokára megkezdi céges életútját. - Dream biccentett feléjük, majd átvette a szót.
- A munkakört, amire embert keresünk, bizonyára jól ismerik. Tudom, hogy a lakossági válságmenedzsmentnek nincs akkora presztízse, mint a partnercégekkel vagy a versenytársakkal foglalkozó társosztályoknak, de higgyék el, a hozzánk hasonló profilú cégnél ez sem gyerekjáték. Sok olyan ügyfelünk van, akiknek a kezelése a mi közreműködésünket igényli. Az előző helyettesem sajnos még a próbaidő alatt munkahelyi baleset áldozata lett. Tanulságos történet: túl közel engedett magához egy reklamáló vevőt, aki egy felvált padlólappal jött be panaszt tenni. Megjegyzem, a padlólap kiváló minőségét jól bizonyítja, hogy csupán egy aprócska repedés jelent meg rajta, szemben a helyettesem koponyájával, amiből csak véres szilánkok maradtak... - A jelölteknek egyetlen
arcizma sem rándult.

- Valamennyien átmentek eddig négy fordulón, tudjuk, hogy intelligensek, jók a reflexeik és tudnak bánni a fegyverükkel, de hát ezek tényleg alapvető követelményei a munkakörnek. Most a helyzetfelismerő- és problémamegoldó készségüket fogjuk tesztelni - adta meg Dream a végszót,
és az ajtó melletti függöny mögül már ugrott is elő a három, baltát lóbáló biztonsági őr.

A zajra a jelöltek hátrapillantottak, majd egyszerre lendültek mozgásba. Valamennyien a hónuk alá szíjazott fegyvertokhoz kaptak és sima mozdulattal előrántva pisztolyukat szinte célzás nélkül tüzeltek a rájuk rontó alakokra. Dream elégedetten mosolygott. Két őr nem érte el kiszemelt áldozatát, az egyiknek a fél arcát vitte el a golyó, a másiknak a koponyája teteje repült le, agyvelővel és véres csontszilánkokkal borítva a falat. A harmadik azonban többször megtántorodva ugyan, de eljutott a középen álló férfihez, aki oldalra vetődve próbált kitérni a baltacsapás elől. Az őr azonban rutinos volt, hagyta, hogy a lendület elvigye a jelölt feje fölött a suhanó baltát, miközben ő nehéz bakancsával arcon rúgta az előregörnyedő fiatalembert. A tárgyalóban élesen visszhangzott az eltörő állkapocs roppanása, majd rögtön utána a tompa csattanás, ahogy a lecsapó balta átvágta a jelölt nyakcsigolyáit.

- Állj! - kiáltott Dream a másik két jelöltre, akik közben célba vették az őrt. Mindenki megmerevedett.
- Jól van, szép munka volt, elmehet! - fordult X az életben maradt őr felé.
- Köszönöm uram - hajtott fejet az őr. - Küldjem a takarítókat? - nézett a fekete nejlonon heverő tetemekre.
- Hagyja csak, ráér ha végeztünk.

- Szegény P bácsi - nézett az Irodavezető az egyik halottra, akinek maradék fél fejét vérrel mocskolt, rövidre vágott, szinte teljesen ősz haj borította. - Alig pár hónapja volt már csak hátra nyugdíjig...
- Tudom - mosolygott elégedetten a HR-es. - Szép jutalékra számíthatunk a nyugdíjbiztosítójától!
- Nos - nézett Dream a maradék két jelöltre, - meg tudnák mondani, hol követte el a társuk a hibát?
- A testre célzott a fej helyett - vágta rá a nő azonnal.
- Így van - bólintott Dream. - Mindig a védtelen testrészeket kell célba venni, sok olyan alattomos ügyfél van, aki golyóálló mellényben jön reklamálni, de nem szabad bedőlni az ártalmatlannak látszó bukósisakoknak sem. Ezek a szemétládák bármire képesek lehetnek... Mindegy, folytassuk, kérem, tegyék el a fegyverüket!

A páros ismét felállt szemben az asztallal és nyugodtan vártak. A HR-es idegesen fészkelődött.
- Akkor lássuk - hajolt előre X, az asztalra könyökölve. - Legyenek bármilyen jók a reflexeik, a legfontosabb, hogy az agyuk irányítson, ne az izmaik! Gondolkodniuk kell! Ha ártalmatlan ügyfeleket ölnek meg, súlyos büntetésre számíthatnak, azonnal ugrik az év végi bónuszuk, ismételt hiba esetén pedig az állásuknak is búcsút mondhatnak! Jól meg kell gondolniuk, hogy mikor folyamodnak erőszakhoz, mert az indokolatlan vérengzés árthat cégünk jó hírnevének és
ügyfélorientált marketingünknek. Másrészt, vannak esetek, amikor csak a fegyver segíthet, olyankor pedig nem szabad habozniuk, mert az életükbe kerülhet.

- A tesztek végére értünk. Mindketten sikerrel vették az akadályokat, de az állást csak egyikük kaphatja meg. A gyorsabb. A jobb. Nos - nézett rájuk Dream - segítsenek dönteni! - dőlt hátra a székében.
A csend csupán egy másodpercig tartott, a két dörrenés szinte egyszerre hangzott fel. A férfi volt a gyorsabb, ő maradt állva, míg a nő hátrazuhant. Gyakorlatilag egyáltalán nem maradt arca.

- Gratulálok, üdv a csapatban! - emelkedett fel Dream, kezet nyújtva a férfinek, miközben az Irodavezető és a HR-es mosolyogva tapsoltak. - Mi a neve? - kérdezte X kézfogás közben.
- B, uram. És nagyon köszönöm, ígérem, nem fogok csalódást okozni!
- Remélem is - mondta Dream. - Bízom benne, hogy sok örömet fog találni a munkájában!

 

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dreamdancers.blog.hu/api/trackback/id/tr355997925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PW 2009.09.02. 22:23:26

De hát nem az volt, hogy egy csaj? Mondjuk a hátradőléstől lehetett volna egy másik forgatókönyv is, erotikra véve a figurát. ÉS akkor a nőci győz.

tz 2009.09.02. 22:50:13

mennyivel egyszerűbb lenne így lezavarni az állásinterjúkat. nem lenne gond a sorozatos visszautasítások miatti depresszióval se.

viotek 2009.09.03. 00:24:01

Az utobbi idoben jartam egy-ket allasinterjun, tapasztaltam is erdekes dolgokat, de ugy tunik ehhez kepest nagyon amator interjuk voltak :)

Dali 2009.09.03. 03:56:34

- Gratulálok, üdv a csapatban! - emelkedett fel Dream, kezet nyújtva a férfinek, miközben az Irodavezető és a HR-es mosolyogva tapsoltak. - Mi a neve? - kérdezte X kézfogás közben. - B, uram. És nagyon köszönöm, ígérem, nem fogok csalódást okozni! - Remélem is - mondta Dream. - Bízom benne, hogy sok örömet fog találni a munkájában! Drema mosolygott és büszkény dőlt hátra hogy elrendezte ezt a problámát is ahogy eddig mindent......büszke volt akkor is amikor a szemüvegén kerszsztül(bal szem) átfurodott a golyo, mely kis lyukon ment be, de nagy zuzodásokkal távozott a koponyáján keresztül és azt a kis okos agyvelőjét a mögötte lévő falra gyakorlatilag eggyenlő vastagságba felkente....... a férfi odament ...feléállt....és elgondokozott.....lehet hogy jó voltál anno de ÉN jobb leszek.....és lerugta a székröl majd leült és hátradölt........ekkor kilépet dali a sarokból......birtam a kis moncsicsit...de üzlet az üzlet......191/négyzetméter kiemelt frekventált helyen...................dali mosolygott.......jol kerestem, de szomorú vagyok.....miért?-kérdi a férfi.....azért, mert (így dali) birtam a parasztott, de nem keresett nekem elget.......ésszel ezentul....mondta dali, és elbattyogott szivarozni eggyet a nagyfönökkell.......akivel egész éjszaka a tomcsirol beszéltek, ugyanis nem tudtak megeggyezni, hogy lekaparják vagy lemosssák a felról az agyvelő maradékát........végül, megeggyeztek......marad a falon, okulásként az elkövetkező rabszolgáknak......az a , hogy is hivták....

2009.09.03. 08:49:35

Dali :DDDD még jó, hogy csak fikció.

Hugi 2009.09.03. 10:12:26

Te beteg vagy. És az új szomszédunk is. És túl sok az időd, úgy látom.

muttgirl 2009.09.03. 22:10:05

ez tényleg beteg, bár kétségtelenül szórakoztató.

duzduzka 2009.09.04. 09:06:23

Jahj... :D :D :D Kevés volt az agyvelő. :D Nagyon tetszett! :D

dreamdancer 2009.09.04. 11:48:28

Dali, ígérem, a következő Ügyfél-novellába beleírlak, hogy örüjjé baszics
süti beállítások módosítása