HTML

Dreamdancer's life

Kommentek

  • xchocoholicx: Még előkerülhetsz. (2024.05.08. 14:11) Nihil
  • lufiárus: Most elképzeltelek kallerként:) a másik verzió nem tetszik:( (2015.09.02. 21:41) Van egy jó és egy rossz hírem
  • JCM: Felköszöntöttelek, nem? Rosszindulatú vagy! (2015.08.04. 01:12) 42
  • JCM: Mindig csak a meló, tök unalmas lettél! Egyébként meg nagyon boldog szülinapot, mazal tov! :D (2015.06.28. 20:18) Nagy, nagyobb, legnagyobb
  • Mikulka2: hm kemény (2015.05.15. 10:48) Emigráns

Címkék

blog (1) buli (2) Élet (1) lélek (3) lúzer (2) meló (1) picsa (2) szex (2) Címkefelhő

Nagy kérdések

2009.06.02. 17:34 dreamdancer

Na, a sok punnyadás után egy kis közélet: a XI. kerület (polgári Buda ofkorz) egy részéből kitiltják a hajléktalanokat. Azt most hagyjuk, ki és mi alapján dönti el, ki az elküldendő személy (lakcímkártya hiánya? nejlonzacskó? kinézet? szag?), meg hogy mennyiben jogszerű ez az egész, rinyálni se akarok álszent-üzemmódban, hisz nincs az az ember, aki örülne, ha a buszon mellézuhan az ülésre egy tag, akinek olyan a szaga, mint a háromnapos, megmikrózott hányásnak, ahogy azért se rajongunk, ha alvó embereken kell átlépdelnünk a kapualjban, és a parkokban se szeretjük az összetákolt sátrakat. Legyünk őszinték: a hajléktalamokat mindenki a lehető legmesszebb akarja tudni magától.

Szóval oké, tilcsuki, mindet és mindenhonnan - csak az a baj, hogy a hajléktalanoknak van egy olyan nem meglepő tulajdonságuk, hogy van nekik fizikai kiterjedésük, foglalják a Teret meg az Időt, szóval valahol lenniük kell. Én meg elvből rühellem azokat, akik a probléma-megoldásban csak odáig jutnak, hogy valami hogy ne legyen, ez a hat évesek és a hisztis barátnők agyi szintje, úgyhogy tessék nekem megoldási javaslatot is villantani, kíváncsian várom a humánus, de hatékony ötleteket.

Vagy lehet szavazni, ott balra, hajrá.

31 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dreamdancers.blog.hu/api/trackback/id/tr145998122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kyranes 2009.06.02. 17:53:12

Én simán befognám őket melózni... Van elég munka... már ha csak Budapestet nézzük is. Lehetne utcát takarítani, aluljárót... stb. Valami kis pénz, meg szállás és kaja fejében. Mindenki jól járna...sztem. Csak az a baj, hogy a hajléktalanok 90%-a nem akar dolgozni, és/vagy képtelen vissza illeszkedni a társadalomba...

Elf 2009.06.02. 18:13:28

Nem akarok jönni az átkossal, de akkor bezzeg... tudom, fogjam be...

controlfreak 2009.06.02. 19:29:14

minden posztba sikerül valahogy beleerőltetni az anti-párkapcsolati-vonalat :D örülök, hogy lehet kommentelni, a pünkösdösnél kifejezetten akartam, mert tökjó volt, csak readerből néztem, és nem tudtam, hogy lehet.

tz 2009.06.02. 20:18:40

vaskezű elvonókúra után kivinném őket tanulmányútra Japánba http://davidderrick.wordpress.com/2006/11/25/nojuku/ már csak hogy lássák: ezt így is lehet. persze ehhez ki kellene vinnem Mo. lakosságának a felét is, mert enélkül itthon a megépítésüktől számított 48 órán belül felgyújtanák a legfessebb barakkot is - már pusztán csak azért, mert miért ne?!

PW 2009.06.02. 22:01:43

Közülük hánynak írtad alá esetleg, hogy '...vagy menj a híd alá...'? Egyébként főleg az anyjukon kéne leverni, hogy nem tanította élni őket. Vagy nem ebben a világban. Meglepően sokan egyébként valóban 'önhibájukon kívül' csúsztak le, mer' vitte az asszony a kecót is, mer' volt egy haver, akin segíteni kellett, stb. stb. A full alkeszság többnyire következmény.(Megj.: többnyire a (nagy)városi levegő tesz ennyire szabaddá, hogy néha csak a kék ég marad, vidéken többnyire mindig van vki, aki azt mondja, 'gyere bé'.)

agitator 2009.06.02. 22:16:31

A megoldás valamilyen munka lenne nekik; egyet értek kyranes-sel. Egyrészt lenne mit pucolni az utcákon, másrészt azáltal hogy hasznos tagjának éreznék magukat a társadalomnak (De szép mondat:D), talán elindulnának valamerre. Btw ez utópia amúgy, sztem minden marad a jelen formájában.

Ákos 2009.06.02. 22:30:31

Fogadjunk, hogy a belinkelt cikkhez "dmm" néven kommenteltél! ;)

finci 2009.06.02. 22:34:06

"Egyrészt lenne mit pucolni az utcákon, másrészt azáltal hogy hasznos tagjának éreznék magukat a társadalomnak (De szép mondat), talán elindulnának valamerre." Ha ott tartana a társadalmi szint, hogy az utcaseprő is megbecsült munkát végez, akkor nem lennénk tele munkanélküli diplomásokkal, és nem lenne hiányszakma a kőműves pölö. Lehet, hogy ez így kicsit offtopicnak tűnik, de azt akartam ezzel mondani, hogy nem hiszem, hogy a mai társadalmi felfogás mellett az a tény, hogy ő utcaseprő, elindítaná valamerre. Sajnos ezek a munkák és a szakmunkák egy része is valamilyen megmagyarázhatalan okokból lenézés tárgyait képezik, pedig ugyan olyan értékesek és szökségesek lehetnek, mint bármilyen irodai munka, amihez adott esetben diploma is kell.

finci 2009.06.02. 22:35:27

szükségesek* írni nem tudok, bocsi :)

Ákos 2009.06.02. 22:42:01

A megelőzésre kéne helyezni a hangsúlyt! A lecsúszott full alkoholista, értelmi fogyatékossá züllött beteg hústömegekkel mi a f*szt lehet már kezdeni... Semmit! Ha nagyon zavar, akkor eltüntetni, ha meg nem ,akkor felesleges rinyálni!

inda 2009.06.02. 23:52:55

Dereng valami, hogy a Parlament egyik szárnyát nem használják (ezt mondták egy Parlament látogatáson 5 éve). Ott simán elférnének. Jut eszembe, tulajdonképpen a másik szárnyat is csak hülyeségekre. A kordon (el, szét, össze, vissza) bontogatással meg munkájuk is lenne.

Lublin 2009.06.03. 06:19:21

én is a munka mellett szavaznék. Tennivaló van bőven, lepukkant régi épület (laktanya, miegymás) is, amit rendbe lehetne nekik hozatni - lakjanak inkább ott, ne az aluljáróban... Sajna sokan a szesz miatt már képtelenek bármire is...nos vannak, akiknél elvonóval kezdeném (mind??)

controlfreak 2009.06.03. 08:47:26

nyilván az elvonóval kell kezdeni, és menhely és stb, és lehetőséget kellene mutatni nekik egy másik típusú életre. naivan hangozhat, de nyilván ezért isznak. ha bárkinek most 'felvillanna a lehetőség', hogy soha többé nem mehet haza, nem terpeszkedhet a fotelben és nincs hol többé szétdobálni a ruhákat, ki ne hajtana le egy felest? meg még egyet. és így tovább. tökjó, hogy évente különböző fórumokban elmondja mindenki, hogy mit gondol erről, mégsem történik soha semmi. egy elég nagy program kellene ehhez a problemhez, de ennél aztán mindig lesznek nagyobb vagy felfújtabb problémák (mármint az állam szemében).

alana 2009.06.03. 09:01:44

a programok szépek és jók, egy gond van velük, hogy mindhez pénz kell, az ember meg valami furcsa tulajdonságánál fogva, azt nemigen akarja arra költeni pl, hogy segítsen a hajléktalanokon. igen, erre lennének az önkéntesek, akikből van kb egy tucat plusz egy, és akkor még ott van az a kérdés, hogy mit akarnak a hajléktalanok? addig meg lehet terveket szövögetni stb, amíg valaki ebbe komoly, főállású munkát nem fektet, és nem szerez valahonnan hozzá pár millát. mert ha munka, akkor fizetni is kell őket, mert ha szállás azt is meg kell csinálni,és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy az elején el kell indítani őket egy visszatársadalmasítási folyamaton, ami megint bazi sok munka és pénz. most pedig ki lehet hirdetni, és várjuk a jelentkezőket... na azért van az, hogy nem lesz belőle semmi.

csillagvirág 2009.06.03. 10:54:26

látom, a szavazásnál vezet a "hajléktalanszállókat építtetnék", de hadd kérdezzem már meg, hogy mégis mi a túróra jó az? odazsúfoljuk őket, azt' csináljon mindenki, amit akar? vannak így is hajléktalanszállók, de azok sem érnek semmit. végezzenek közmunkát, ha már másra nincs lehetőségük, aztán ha összeszedték magukat, akkor lehet nagyobb dolgokban is gondolkodni, tudom is én, továbbképzés, és a többi.

PW 2009.06.03. 11:17:10

Csillagvirág, Továbbképzés - a szesztanszéken? Elég sokuknak meg még van is végzettsége. Ez főleg mentális pobléma, és csak utána anyagi meg társadalmi, ezért kellene ott kezdeni, már akivel még lehet. Az a baj, hogy általában nincs olyan, hogy '..majd ha összeszedték magukat...'. a kőkemény elvonó is egy rakás pénz, mellesleg. És az is egy tény, hogy legtöbbjük nem akar bemenni semmilyen szállóra, vidékre pláne, ők azt akarják, hogy hagyják őket békén. Így aztán hagyják is. Megelőzni csak neveléssel lehetne. Jó, nők is vannak, meg családok is, sajnos, de főleg pasik. A hapsik egy része egyszerűen képtelen önálló, független életvitelre, mer' mindig is mostak-főztek rájuk, befizették, elintézték, kijárták, stb. Na ezeket kellene nekik megtanítani gyerekkoruktól, és főleg megvédeni a saját személyiségüket a környező mocsokveszélyektől (játékgépek stb.), és akkor talán mindez elkerülhető lenne. Én, mint anya is felelős vagyok, amikor kinyalom a fiaim seggét minden szinten, anélkül, hogy önállóságra és lelki önvédelemre megtanítanám őket, és ha feldobom a pacskert mielőtt akad egy másik - feleségnek csúfolt - önkéntes rabszolga, akkor aztán reszkess társadalom!

dreamdancer 2009.06.03. 11:23:18

nah, látom, egyértelműen nyert a fogjuk őket munkára, bár nekem a Parlament hajléktalanszállóvá alakítása is tetszett.

csillagvirág 2009.06.03. 11:28:13

tudom, hogy sokuknak akár diplomája is van, de lehet, hogy pont nem ér sz.rt sem. így gondoltam a továbbképzést. vagy akkor szakmai képzés, vagy akármi. a társadalomba való visszailleszkedést azért nem írtam, mert már megfogalmazta más is előttem. én a hajléktalanszállók egyre-másra való felhúzását nem értem, ezért dumáltam csak bele. szavazni már tegnap szavaztam (talán elsőként) a munkatáborra. (persze nem afféle auschwitzre gondoltam közben. :))

Ákos 2009.06.03. 12:41:58

A most még "normális" embereket sem tudják munkára fogni, ezért vannak az elbocsátások. Akkor pont a lepukkant emberek foglalkoztatására lesz kereslet? Röhej! Vagy olyan szociális alapon, hogy csak csináljanak valamit, amiért lehet nekik pénzt adni? Ha sok felesleges lóvéja van valakinek az már most is osztogathatja nekik az aluljárókban...

csillagvirág 2009.06.03. 13:04:16

az osztogatással nem mész semmire. például indiában is tiltják. meg most láttam romániában is kitáblázva, hogy ne adjanak a koldulóknak. amúgy meg munka mindig van, csak egyrészt földrajzi, másrészt egyéb okok (ide tartozik a munkakedv vagy inkább nemkedv is) nem feltétlenül találkozik a kereslet a kínálattal. most a gazdasági "válság" és leépítések és egyéb ehhez kapcsolódó témákba nem megyek bele, mert nem ehhez a bejegyzéshez tartozik.

Ákos 2009.06.03. 13:21:27

A mostani leépítések következtében elárverezett lakások tulajai is megjellenek majd a hajléktalanok között. Még ezt a folyamatot sem tudják meggátolni, akkor mennyivel lesz könnyebb a már lepukkant embereket visszailleszteni a társadalomba. Persze álmodozni jó dolog...

csillagvirág 2009.06.03. 13:27:57

hát akárhogy is nézem, nem találok arra utalást, hogy bárki könnyűnek titulálta volna a helyzetet. persze elsiklani fölötte, mint mindig és nem tenni semmit, csak a szánkat jártatni, na az könnyű. dream megoldási javaslatokat kért, hát írtunk párat. nem értem, miért kell rögtön számonkérni rajtunk, akiknek nyilvánvalóan más lehetőségünk nem nagyon van, mint hogy egy blogon rinyáljunk. meg egyébként is, hogy jön ide a létszámleépítés?

Ákos 2009.06.03. 14:20:31

Hogy jön ide a létszámleépítés??? :DDD Szerinted hogy lesz hajléktalan az ember? Elveszti a munkáját, nincs pénze a lakáshitelt törleszteni, vagy lakást bérelni, vagy a közüzemi számlákat fizetni, stb. Megoldásként javaslom, hogy az újabb hajléktalanjelölteket kezdjétek megmenteni a hajléktalanná válástól, a mostaniak meg majd elfogynak idővel...

Babesz 2009.06.03. 14:24:45

Tényleg ennyi embert érdekel a hajléktalanok sorsa? Önző vagyok és érzéketlen, bár ha elmegyek egy hajléktalan mellett akkor én is lehajtom a fejem és belegondolok milyen rossz lehet neki ott az utcán, főleg télen (néha még pénzt is adok, had igyon, legalább valami felmelegíti), aztán 2 perc múlva már el is felejtem. Aki nem akarja, hogy segítsenek rajta, azon nem lehet. Hagyják őket itt, minket pedig gyűjtsenek össze és rakjanak ki hawaii szigetén (tudom, sokan ott se férünk el, szóval elég, ha engem küldenek el oda). Egyébként érdekes, itt falun, vagyis már egy éve városban, egy hajléktalant se látni, de nem is szeretnénk, ide ne hozzák őket, van itt már nekünk elég etnikumi élősködő, akit el kell tartani. Nekünk ez, nagyvárosoknak a hajléktalan. Amúgy én is a munkába való visszasegítésüket támogatnám, de ahhoz kellene munkahely, munkahelyteremtéshez kellene egy normális kormány.... stb., szóval ez egy megoldhatatlan problema.

xy 2009.06.03. 14:37:50

én görény vagyok, de minden héten népligetben azt nézem, hogy az ott "lakó" hajléktalan megvan-e még. na nem azért mert érdekel a sorsa, hanem dünnyögök, hogy mikor hal már meg... alkesz, szellemi fogyatékos, nyomoronc csöves. egyébként ki kéne válogatni őket. aki még szellemileg ép, és használható valamire, azt elvonóra, stb... aki már csak növény pulzussal meg kannásborral, azt Dunába lőni. akiknek lehetőséget adtunk, azokat figyelni 5 évig, akinek 5 év nem elég, hogy visszailleszkedjen a társadalomba, ha pl asztalosnak tanul, vagy kőművesnek, vagy volt eredetileg szakmája és melót adunk a segge alá, azt ismétcsak Dunába kell lőni. külön mérlegelés után az 5 év + kettővel meghosszabítható. csak indokolt esetben. ugyanezt kéne a cigányokra kiterjeszteni, méghozzá úgy, hogy ahol nincs 2 dolgozó szülő, és nem is tanulnak, ott első gyerek után elkötni az anyát. ahol van 2 dolgozó szülő, ott meg 3. gyerek után. mer a fasztudja elővigyázatosság alapon. segélyeket megvonni vagy közmunkához kötni. aki alkoholra cigarettára költi a SEGÉLYT, attól megvonni. ha én luxuscikkekért magasabb áfát fizetek, segélyt se kapok, és a fűtésszámlám is nekem jön, akkor a kurva édes anyjukat, nekik is szabályokat kell bevezetni. és radikálisan át kell alakítani ennek a barátságos befogadó országnak a látásmódját, mert olyan jól befogadunk mindenkit, hogy elsorvadunk a terheik alatt.

Ákos 2009.06.03. 14:45:12

Különben meg a legtöbb lakásban van néhány felesleges szoba, oda be lehet fogadni a hajléktalanokat! Az üresen álló lakásokról, házakról még nem is beszéltem. Ja, hogy azt azért nem, mi? Sajnálkozni, és hogy oldja meg az állam, az megy. Tény, hogy az meg egy nagy baromság, hogy mindenhonnan kitíltják őket! Akinek nem tetszenek, és el akarja tüntetni, az vállalja fel, és lőjje a Dunába! Az tisztességesebb eljárás lenne...

csillagvirág 2009.06.03. 15:23:08

ákos, öcsém, te egyre nagyobb hülyeségeket hordasz össze! na de legalább végre sikerült felbüfizni, hogy mi b.ssza a csőröd. szerezzünk neked egy ak-47-est? megoldjuk! amúgy meg, közlöm, hogy hiába citálod ide a létszámleépítést, mert most nem az a téma, hogy még hányan LESZNEK hajléktalanok, hanem az volt a kérdés, hogy mit kellene tenni a JELENLEG is hajléktalan néppel. teccik érteni? akkor jó. mellesleg hadd kérdezzem meg: te mit teszel annak érdekében, hogy kevesebb legyen a hajléktalan? vagy csak azokat van eszed csesztetni, akik felvetnek néhány javaslatot? nem nagyon értem, hogy mi a problémád ezzel. (tiltani meg rövid i-vel kell.)

Ákos 2009.06.03. 15:40:24

Semmit, de nem is osztom az észt ilyen hülyeségekkel, hogy adjunk nekik munkát... Egyébként meg nem vagyok az öcséd, úgyhogy vigyázz a szádra!

PW 2009.06.03. 16:01:28

Dream, Tudom, hogy Ákos régi haver, de kezd megint kissé elburjánzani, nem? (Tudom, én is).

Ákos 2009.06.03. 16:20:57

PW! Szerinted miért kezd elburjánzani? És ez a beírás vajon mi célt szolgál? :)

dreamdancer 2009.06.03. 16:46:10

Na és akkor itt vége is ennek a jó kis vitának. Mert mindig lesz pár idióta, jah.
süti beállítások módosítása