HTML

Dreamdancer's life

Kommentek

  • JCM: Mindig csak a meló, tök unalmas lettél! Egyébként meg nagyon boldog szülinapot, mazal tov! :D (2015.06.28. 20:18) Nagy, nagyobb, legnagyobb
  • Mikulka2: hm kemény (2015.05.15. 10:48) Emigráns
  • Mikulka2: Liebherr? (2015.05.15. 10:37) Fejlődés
  • BRIella: "Az élet természetesen számos problémát vet fel. A legközismertebbek, hogy miért születünk a világ... (2015.03.27. 07:00) Nutella, záróizmok, Orbán Viktor
  • dreamdancer: Sic transit gloria mundi. (2014.08.25. 23:16) Rend a lelke

Címkék

blog (1) buli (2) Élet (1) lélek (3) lúzer (2) meló (1) picsa (2) szex (2) Címkefelhő

Sweet dreams (are made of this)

2015.07.08. 03:10 dreamdancer

Az éjszaka közepén a legszörnyűbb sales-es rémálomból riadtam fel izzadtan: elszámoltam az árakat, és most nincs profit! (Ennek a realitásához elég annyi, hogy bármilyen, a nyereségesség mértékét mutató pénzügyes arányszámban a Gyár röhögve nyomja le a Google-t, az Apple-t vagy tetszőleges kolumbiai kokainkartelt, igen, ennyire jó vagyok.)

Asszem ideje szabadságra mennem.

Szólj hozzá!

Anyád

2015.07.08. 02:55 dreamdancer

Az ideiglenes jelleggel Magyarországon állomásozó muternek (megállt pár napra, útban Kaliforniából Izraelbe) átadtam elő-szülinapi ajándékként a közös családi fotókönyvet.

- Hát, a hugi határozottan kezd ráncosodni - jegyeztem meg kritikusan, mert a 40 év, ugyebár.

- Anyád picsája ráncosodi

Szólj hozzá!

Boldog szüli... ja, bocs, mégsem

2015.06.29. 00:42 dreamdancer

Miután a sógorom is felhívott, hogy boldog születésnapot kívánjon, tényleg fontolóra vettem, hogy kijavítom a dátumot a Facebookon. Áh, igazából annyira rohadtul mindegy.

Szólj hozzá!

Nagy, nagyobb, legnagyobb

2015.06.28. 09:27 dreamdancer

Az új Gyár, ami 3 éve még csak egy kétszobás iroda volt, ugyanennyi főállású alkalmazottal, veszett iramban nő. Egyre nagyobb az iroda, havonta jönnek az új emberek, akiket már alig ismerünk. A héten két fiatal is udvarias jó napottal köszönt, ahogy a beosztásomnak és a koromnak kijár. Ja, először megütött, de belegondolva a dolgokba, a nevükön kívül én se tudok róluk semmit, kor szerint az apjuk lehetnék, ez van. A Gyár már nem a régi, laza, családias cég, ahhoz túl nagyra nőtt.

Megnőttek a számok is, a százmilliókról áttértünk a milliárdokra, most pedig ismét ugrunk egy nagyságrendet, kicsit ijesztő. És elkezdtünk belefutni azokba az üzletekbe, ahol a magas szintű mutyik is bejönnek a képbe, pedig próbálunk kínosan kerülni mindent, amihez az államnak köze van.

Én meg egyre többet gályázom, egyre nagyobb épületekről álmodom, egyre maximalistább, követelőzőbb és kibírhatatlanabb vagyok.

1 komment

Fejlődés

2015.05.13. 21:55 dreamdancer

A Gyár őrült ütemben növekszik.

Sorra vesszük fel az embereket, készítjük elő a sokmilliárdos projekteket, növeljük az irodát. És a non plus ultra felcsúti stadionjaként az Egyes Számú Tárgyalóba bekerült egy batár borhűtő, feltöltve.

Nem, én sem értem.

1 komment

Emigráns

2015.05.09. 08:33 dreamdancer

Szóval elmentek.

A sógor Unokaöcskös 1-gyel vagy 3 hete ment ki, berendezni a szép, új házat San José-ban (Kalifornia, Szilikon-völgy), a hugi, Unokaöcskös 2 és a muter meg ma reggel szállt fel a gépre. Oké, a muter egy hónap múlva visszajön, de aztán megy is tovább Izraelbe, mostantól nem két, hanem három kontinens között repkedve éli az életét, igazi XXI. századi szupernyugger.

Én meg kóstolgatom az érzést, amit még soha: egyedül maradtam.

1 komment

Ciki

2015.05.05. 19:02 dreamdancer

Most komolyan, tuti nem én vagyok az egyetlen, aki megfeledkezett az anyák napjáról!

Szólj hozzá!

Automata, nyugger, előítélet

2015.05.03. 10:55 dreamdancer

A muter hónapokig keresgélt a használt autók között, mire végül belátta, hogy ez a mission bizony impossible. (Oké, a projektet nem könnyítette meg, hogy a muternek kisautó kellett, de jó felszereltséggel, automata váltóval, viszonylag erős motorral, a huligánkodó nyugger úri hölgyek választása.)

Visszatekert órák, törésmentesnek hazudott, tálkárosak, és persze mind import, csak garázsban tartott, nyilván. Úgyhogy elment a Hondához, hogy leteszteljen egy Jazzt, és elégedetten közölte, hogy igen, ez kell neki, megveszi. Kérdeztem, hogy mégis, milyen az autó, mire azt a választ kaptam, hogy piros, és nagyon helyes.

Nem, kérem szépen, nekem nem előítéleteim vannak, hanem tapasztalataim.

Szólj hozzá!

PET

2015.04.19. 22:07 dreamdancer

A muterrel való kényszerű, de legalább ideiglenes együttlakásunk messze nem konfliktusmentes. (A kecómban jelenleg az egyik izraeli másodunokatesóm héderezik.) Miután a muter egy darabig szótlanul nézte, amint kényszeresen laposra nyomkodom a kidobandó műanyag palackjait,odadobott nekem egy üres candreles üveget.

- Nesze bazmeg, ha ezt is sikerül összenyomnod, kinyalom a segged!

Újlipótvárosi úrinők, hát persze.

Szólj hozzá!

Fasz, Paks 2, lúdtalp

2015.03.31. 19:07 dreamdancer

- Istenem - imádkozott a muter hangosan a telefonba, - adj erőt, hogy elviseljem ezt a faszt!

A fasz persze ezúttal is én voltam, csak mert tiltakozni mertem a muter által javallott 1000 mg-os C-vitamin-kúra ellen. Érveimet, melyeket olyan hülyeségekre alapoztam, mint a biológia-tankönyv, meg hogy szedek multivitamint, eszem gyümölcsöt és zöldséget, úgy söpörték le, mint felelős miniszterek a Paks 2-re vonatkozó kérdéseket: kell és kész, pofádat befogod! Egy darabig még próbálkoztam, hogy nem kell ekkora ügyet csinálni egy megfázásból, lehetne agytumorom, hererákom vagy lúdtalpam is.

- Lúdtalpad van - szúrta közbe a muter, jelezve, hogy figyel.
- Valóban - ismertem be. - Ez sok mindent megmagyaráz.
- Például azt, hogy miért lettél ilyen hülye?

Fél órával később a muter és a C-vitamin már nálam volt, előbbi kritikusan méregetett, utóbbi meglepetésmentesen passzív volt.

- Öreg vagy, kövér és beteg - kaptam a tömör recenziót.
- És szőrös - tettem hozá mélabúsan.
- És szőrös - értett egyet a muter, szokatlanul készségesen. - Nagyon nem vagy szép, próbálj meg találni egy feleséget, aki képes elviselni!

Legyintettem, aztán becsuktam az ajtót, és mentem bevenni a vitamint.

Szólj hozzá!